Kristin Hollung er divisjonsdirektør i Nofima og styreleder i Fremtidsmat – og hennes innsats har vært helt sentral for klyngen. Nofima forsker på mat i hele verdikjeden, fra råvare til ferdig måltid, og brenner for bærekraftige løsninger i matnæringen. Vi har stilt Kristin våre fire faste spørsmål – her er hva hun svarte:
1.Hvem er dere og hva driver dere med?
Nofima er et anvendt forskningsinstitutt som forsker på Mat. Vi er til for norsk matindustri og kan mye om norske råvarer fra de produseres og helt fram til de ligger på tallerkenen ute hos forbruker. Nofima skal skape nytteverdi for norsk matnæring og jobber prosjektbasert sammen med ulike aktører i verdikjeden for mat. Vi er i underkant av 400 ansatte og hadde en omsetning på rundt 700 millioner kroner i 2024. Hovedkontoret vårt er i Tromsø, men vi er også representert på Ås, Sunndalsøra, Stavanger og Bergen.
2. Hva er visjonen deres eller hva brenner dere for?
Vår visjon er «Bærekraftig mat til alle». I dette ligger det at maten skal være trygg, sunn og god. Samfunnsoppdraget vårt er anvendt forskning for bærekraftig utvikling av matnæringer og samfunn. For å oppnå dette er det viktig med gode dialogarenaer mellom forskningspartnere, matnæringene og forvaltningen.
3. Hva betyr Fremtidsmat for dere?
Fremtidsmat er nyttig for oss med tanke på kontakt og dialog med næringsaktører som ønsker å jobbe med sunn mat. Det er en fin dialogarena for å diskutere problemstillinger og utfordringer som matnæringene er opptatt av. I tillegg har det vært en fin møteplass for diskusjon med andre forskningsmiljøer som jobber inn mot sunn mat. For Nofima er det en viktig møteplass for å bli kjent med prosjektpartnere som vi kan jobbe med i ulike forskningsprosjekter. Det har også vært en fin arena hvor vi kan fortelle om våre forskningsresultater og spre kunnskap om ulike temaer.
4. Noe annet du ønsker dele?
Vi har vært med i Fremtidsmat helt siden den spede starten. Det har vært en spennende utvikling hvor vi har blitt kjent med mange spennende medlemmer.
