Her er ukens medieklipp
Flere store bedrifter er enige om at palmeolje som brukes i Norge, skal være bærekraftig produsert
http://www.nationen.no/naering/bedrifter-vil-bare-bruke-baerekraftig-palmeolje/
Vurderer antibiotikaresistens
http://www.matindustrien.no/apps/pbcs.dll/article?
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) skal vurdere hvilken risiko antibiotikaresistente bakterier i matproduserende dyr og mat utgjør for mennesker. Det er Mattilsynet som har bedt VKM om denne risikovurderingen som de…
Kunstige sødemidler kan føre til fedme og sukkersyge
http://www.bt.dk/danmark/kunstige-soedemidler-kan-foere-til-fedme-og-sukkersyge
Ny undersøgelse viser, at de mest udbredte kunstige sødemidler kan nedsætte glukose-tolerancen. Det kan udvikle sig til stofskifteproblemer og type 2-diabetes.
Norsk kosthold en kstastrofe for helsa og klimaet
www.nrk.no/norge/ber-nordmenn-spise-mindre-kjott-1.11938795
– Vestens spisevaner er en katastrofe for miljøet og helsa, sier den anerkjente professoren i matsikkerhet Tim Lang. Han mener nordmenn må spise mer planter og betale mer for mindre kjøtt.
Bør vi ha en fedmelov?
www.nrk.no/vestfold/drommer-om-en-fedmelov-1.11938793
Hvis overlegen ved Senter for sykelig overvekt får det som han vil, blir varene overfor dyrere.
Endrer ikke kostholdsråd for kylling
http://handelsbladet.cmail2.com/t/d-l-skuldk-xiytuhhd-yu/
Sunnere juice med skall og frø
forskning.no/mat-og-helse-planteverden/2014/09/juice-kan-bli-sunnere-med-skall-og-fro
Kun halvparten av de såkalte polyfenolene, en gruppe antioksidanter, som opprinnelig finnes i solbær og blåbær, ender opp i juicen. Resten ligger igjen i pressrestene. Stipendiat Linda Holtung ved matforskningsinstituttet Nofima.