Halvparten av de norske forbrukerne er bekymret for hva matvarene deres inneholder, og de er særlig bekymret for palmeolje.
Denne bekymringen er nordmenn alene om i Norden, viser den nylig offentliggjorte Food&Health Report 2015 fra YouGov, som er en oversikt over nordiske forbrukeres holdning til mat og helse siden 2006.
I de ti siste årene har nordiske forbrukere vært opptatt av og bekymret for innholdet i matvarene de kjøper.
Andelen av bekymrede svensker og finner har falt det siste året, mens den har vært mer stabil i Danmark og Norge.
Topp tre
Når det gjelder hvilke tilsetningsstoffer og ingredienser vi er bekymret for i Norden, skiller de norske forbrukerne seg ut. Her er 23 prosent av bekymrede forbrukere bekymret for palmeolje – en bekymring som under 5 prosent deler i de øvrige nordiske landene. Norske forbrukere er også bekymret for sukker og bakterier. I de øvrige nordiske landene er forbrukerne langt mer bekymret for tilsetningsstoffer generelt, og i Sverige ligger også giftige stoffer høyt på listen.