Fremtidsmatkonferansen «Innovasjon for sunnere matvalg» ble en stor suksess. Konferansen, næringsklyngen Fremtidsmat og temaet mat og helse har generert omtale i etterkant.
P4 skriver at det er helt avgjørende at aktører i matbransjen og helsesektoren samarbeider i kampen mot et usunt kosthold, og følger opp med et radiointervju med Helse- og omsorgsminister Bent Høie og styreleder i Fremtidsmat, Kristin Hollung.
Reidun Lilleholt Kraugerud fra Nofima, oppsummerer konferansen og mange av foredragene i en artikkel på Nofimas hjemmesider. Artikkelen er også gjengitt på Fremtidsmats hjemmesider.
Matindustrien vier stor plass til Helse- og omsorgsminister Bent Høies innledning av konferansen. De skriver også om næringsklyngen Fremtidsmats ambisjon om å være et kraftsenter for innovasjon for medlemmene, og en pådriver for sunnere mat til folk flest.
«Whath the health Sophie Elise?” er et leserinnlegg i Aftenposten om Netflix filmen «What the health». Innlegget advarer mot filmen, som er full av faktafeil, og som er blitt omfavnet av blogger Sophie Elise. Innlegget sto på trykk 21 september, og er skrevet av Vibeke Telle-Hansen, HIOA og Kristing Hollung, Nofima. Begge sitter i styret til Fremtidsmat.
Joachim Lund i Aftenposten støtter opp om leserinnlegget til Hollung og Telle-Hansen 22. september. Lund synes det er urkomisk når stylist Jan Thomas og blogger Sophie Elise gir kostholdsråd uten hold i fakta, og lanserer idéen om en TV-serie med kokker som gir sminketips og klipper hår.
I dag, 26 september, kan vi lese i Dagligvarehandelen at matbransjens arbeid med helse og ernæring er et av de viktigste innsatsområdene innenfor forebyggende helse for samfunnet. Artikkelen henviser også til Fremtidsmat konferansen og til Norgesgruppens satsing på sunnhet og bærekraftig vekst.