Messen Foodscape setter bærekraft på menyen. Fremtidsmat vil presentere selve klyngesamarbeidet, og åtte av medlemsbedriftene viser og serverer en rekke nyvinninger som går på både sunnhet og matsvinnproblematikk.
– De som besøker Fremtidsmat’s stand på Foodscape, kan forvente seg masse spennende mat, gode ideer, interaksjon og inspirasjon til å sette sunn mat på menyen, sier John Arne Jørgensen i Norsk Storhusholdning.
- Hos Norsk Storhusholdning har begge medlemsbedriftene sunne nyvinninger å vise frem: Slåtto Marketing vil servere fiskeburgere med tare og fiskeburgere med tare og ramsløk, mens HOFF vil presentere vegetarløsninger.
- DUGA (Norsk Matbygg) vil stille med bakverk bakt på en gammel kornsort med svært høyt fiberinnhold og dokumentert effekt på kolesterolnivået.
- Alna vil servere flere smaksvarianter av sin nye yoghurt basert på kokos.
- Lokal har spesialisert seg på å lage mat av råvarer som ellers kastes for å redusere matsvinn, og vil servere hønsetaco under Foodscape.
- Noble Harvest vil presentere en ny matolje fra lakseavskjær, som er nærmest smak- og luktfri og kan brukes til alt fra baking til steking.
- Wlcom vil demonstrere et nytt IT-verktøy som kan brukes til å analysere og dokumentere næringsinnholdet i mat. På Foodscape vil selskapet vise hvordan verktøyet fungerer på maten som serveres på Fremtidsmat-standen.
- Forskningsmiljøene OsloMet og Nofima vil presentere sitt arbeid og nye funn innen henholdsvis ernærings- og matforskning.
- Klyngesamarbeidet Fremtidsmat vil informere om sine aktiviteter og ønsker nye medlemmer velkommen.
-Bærekraft settes som krav til både private og offentlige anskaffelser og bevisstheten om hvordan forbrukerne agerer vil være et av mange temaer som settes på menyen også på det faglige programmet på Foodscape 10. og 11. oktober, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Foodscape ved Norges Varemesse.
Pressemelding fra Foodscape: Mange spennende nyheter på Foodscape