Åtte Fremtidsmatmedlemmer deltok med fellesstand, foodtruck og sunn og innovativ mat på messen Foodscape. Populær matservering, fruktbare møter og ikke minst nye samarbeidsprosjekter ble noen av resultatene.
Fem matvareprodusenter, en IT-bedrift og to forskningsinstitusjoner samarbeidet om standen. Fremtidsmatmedlemmene viste frem, både sammen og hver for seg, hva de gjør for å bidra til et sunnere og mer bærekraftig kosthold.
Oppstartsbedriften Lokal AS stilte med Foodtruck, og sammen med Noble Harvest, Alna, Duga, Norsk Storhusholdning med Slåtto og Hoff, satte de sammen en spennende og innovativ meny. Her kunne man blant annet smake på Lokal’s bærekraftige hønsesuppe med perler av Duga byggryn og gulrotkake bakt med Omega3-olje fra Noble Harvest. På menyen ble det og servert en nybakt norgesmester. I løpet av messedagene ble Slåttos fiskeburger med tare kåret til norgesmester i sunn fastfood. Fiskeburgeren ble servert med Hoff dippmiks, Alna sin Co-Yog planteyoghurt og fiberrikt burgerbørd med bygg fra Duga og Omega3-olje fra Nobel Harvest.
IT-bedriften Wlcom demonstrerte hvordan deres nye IT-verktøy kunne analysere og dokumentere næringsinnholdet på maten som ble servert på standen.
Forskningsmiljøene OsloMet og Nofima presenterte sitt arbeid og nye funn innen henholdsvis ernærings- og matforskning. Det samarbeides på kryss og tvers i Fremtidsmat og fiskeburgeren med tare er resultat av et forskningssamarbeid mellom Slåtto og Nofima.
Samarbeidet om standen fungerte utmerket. Innimellom besøk på stand, kåringer og foredrag fikk fremtidsmatmedlemmene tid til spennende diskusjoner seg imellom.