Gjennom Fremtidsmat skal det i år deles ut totalt NOK 600.000 til bedriftsprosjekter. Nytt av året er at alle bedrifter i Oslo og Viken kan søke om midler. Midlene går til prosjekter innen mat og helse.
Til sammen har ni av bedriftene i Fremtidsmat mottatt midler fra Forregion-programmet til Akershus Fylkeskommune. I år kommer midlene fra Viken Fylkeskommune. Det betyr at alle bedrifter i Viken og Oslo har mulighet til å søke midlene.
Slåtto var en av de første bedriftene i Fremtidsmat som fikk innvilget midler til et bedriftsprosjekt. Gjennom et forskningssamarbeid med Nofima matforskningsinstitutt, Seaweed of Norway og Norges Vel ble en innovativ og saftig fiskeburger med tare og 77% ren fisk utviklet. Taren bidrar med god smak og til at saltnivået kan reduseres til et minimum. Fiskeburgeren ble i 2018 kåret til norgesmester i sunn fastfood.
Betingelse for å motta midler fra Forregion programmet er at bedriften tidligere ikke har vært prosjektleder av et prosjekt som har mottatt forskningsmidler fra Forskningsrådet eller en fylkeskommune de siste fem år. Prosjektet må inneholde et forskningselement og krever samarbeid med et forskningsmiljø.
Har du et prosjekt, eller bare ønsker lufte en idé eller mulighet, ta kontakt med Anne Marit Rødland, kompetansemegler i Fremtidsmat. Mail: anne.marit.rodland@fremtidsmat.no eller mobil: 91743880.
Les mer om vilkår og programmet på Forskningsrådets hjemmesider: