Vi kan ønske Alna Margarinfabrikk, Urtehaven og Skjærgaarden Gartneri velkommen som deltagere i næringsklyngen.
NHO Mat og drikke vil samarbeide med Fremtidsmat.
Undersøkelser viser at forbrukeren aldri har vært mer opptatt av sunne matvarer og at oppmerksomheten omkring naturlige ingredienser og klimavennlig produksjon øker.
Norske matprodusenter har derfor sterke insentiver for å utvikle sin konkurransekraft gjennom sunne og bærekraftige matprodukter.
Det finnes i dag svært mange initiativ og aktiviteter innen mat, bærekraft og helse, som for eksempel NTP Food for Life og innovasjonsutvalget for mat og drikke samt Matvett.
NHO Mat og Drikke og Fremtidsmat vil samarbeide om å få disse positive kreftene til å trekke sammen. Sammen skal vi bygge konkurransekraft for norske mat og drikkeprodusenter.
Denne uken møttes store deler av bransjen til DLF sitt årlige høstmøte hvor temaet i år var: Innovasjon til beste for forbrukeren.
Høydepunkter og hovedbudskap fra innlederne på DLF Høstmøte 16.10 i Tønsberg:
Statsråd Sylvi Listhaug : -Handelsavtaler (Ttip) og tollmur, gjør deg klar for utenlandsk konkurranse.
Jus Prof. Erling Hjelmeng: -Lov om handelskikk skal sikre innovasjonssamarbeid til beste for forbruker.
Konkurransedirektør Meyer: -Tollmurer viktigste konkurransehinder i dagligvarebransjen
Anita K. Traaseth Innovasjon Norge; – Norske matprodusenter må tørre å ta steget ut til verden med norske matprodukter og ta teknologien i bruk.
Ole Robert Reitan: -Tilby Rema det Rema trenger til sin forretningsmodell.
Peter Ruzicka, Orkla: -Bygg konkurransekraft gjennom å tilby sunne produkter produsert bærekraftig.
Se presentasjonen her:http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/40353365
Adferdsforsker Ken Hughes: -Dine nye forbrukere ( er i dag 7-29) stoler ikke på merkevarekommunikasjon, kun sine venner, og vil ha varen levert i dag
Overlege Berit Nordstrand: -Balansert og sunt kosthold innebærer mettede fettsyrer fra blant annet kaldpresset rapsolje, mel av hele korn og helst bygg, mat som er søtet med honning fremfor andre søtningsstoffer, havsalt fremfor NaCl,grønnsaker fra hele fargeskalaen, antioksidanter fra bær og grønn te. Kos deg med et variert innslag av rene råvarer, fråts i naturens skatter, få en rik beholdning av både arbeidere, verktøy og råvarer- slik at kroppen kan nyte effekten av en vidunderlig hjernekjemi. Øl en dag i uken,et glass vin om dagen for deg som er under 60 og to for deg som er over 60. Ha en skrotmatdag i uken Les mer her: http://beritnordstrand.no/den-fantastiske-cellefabrikken/
Nettverksverksted
Sett av 6. november til en sjekkearena hvor du kan presentere din bedrift og hva dere er gode på og en utfordring dere ønsker hjelp til.
Når andre bedrifter gjør det samme vil det kunne oppstå søt musikk og verdifullt samarbeid.
Nærmere program og sted kommer. Meld deg på Nettverksverksted her og sett av datoen.
Tenketank og studietur
Den 25.-26 november vil vi arrangere en studietur til Skåne. Her vil vi på den første dagen besøke næringsklyngen Livsmedelsakademin på deres årlige store konferanse. Her vil du kunne få faglig påfyll og verdifulle kontakter, samt et inntrykk av hvordan de har lykkes med sitt klyngesamarbeid som startet allerede i 1992. Les om Livsmedelsakademin på www.livsmedelsakademin.se
På den andre dagen vil vi avholde den etterlengtede Tenketanken «Hvordan vil bransjen og markedet vårt være om ett år, fem år eller tyve år?»
Sett av dagene i kalenderen. Invitasjon, program og detaljer blir publisert snarlig.
Svein