Den 26.11 møttes et tyvetalls mennesker i Mathallen til verksted for fremtidssyn for matbransjen.
Fremtidsdrømmer, frykt og realistiske tanker om fremtiden ble diskutert side om side. Det ble diskutert temaer som handelsavtaler vi må forholde oss til og kvaliteter som fokehelse, dyrevelferd og bærekraftig jordbruk kontra høyere konsum og billigere mat. For å skape felles konkurransekraft må vi ha et samarbeid i hele verdikjeden fra jordbruker til forbruker. Vi må nå frem med faktabasert kunnskap til befolkningen og vi bør starte tidlig med gode matvaner og kunnskap, allerede i barnehage og grunnskole. Forsamlingen ble utfordret til å ta stilling til et fremtidsscenarie hvor norsk landbasert matproduksjon eksporterer 40% av produksjonen i 2030. Hva skjedde?
Det blir skrevet en rapport fra tenketanken som vil bli delt med medlemmene og som vil bli benyttet til å finpusse strategien for Fremtidsmat.