Konferansen «Innovasjon for sunnere matvalg» får topp score i en evaluering blant deltakerne. 82% syntes konferansen var nyttig og interessant, og 43% mente arrangementet var en utmerket arena for nettverksbygging.
Fremtidsmat arrangerte sin første konferanse 13. og 14. september i år. Debuten ble en gedigen suksess. 19 foredragsholdere fylte to halve dager med inspirasjon og faglig oppdatering rundt temaet «Innovasjon for sunnere matvalg». 114 personer fra næringsliv, forskningsinstitusjoner og det offentlige deltok. Superlativene haglet i løpet av de to dagene konferansen pågikk. Evalueringen i etterkant bekrefter at dette stemte. Hele 82% av de som besvarte evalueringen var fornøyd med konferansen og syntes den var nyttig og interessant.
Helse og Omsorgsminister Bent Høie innledet konferansen med å poengtere hvor viktig temaet og denne type møteplass er;
– Det må bli lettere å velge sunt, fordi dårlig kosthold rammer sosialt ulikt. Det er bekymringsfullt, derfor er det veldig bra at det arrangeres seminar som dette hvor matprodusenter, forskere og forvaltning møtes.
Evalueringen viser at Fremtidsmat lykkes i å skape en møteplass hvor ulike aktører fra både matbransjen og helsesektoren møtes. 43% mente konferansen fungerte som en god arena for å bygge nettverk og samarbeid.
85% hadde et godt, eller svært godt, helhetsinntrykk av første dag, som også inkluderte middag og sosialt på kvelden. 79% hadde et godt helhetsinntrykk av dag to, som ble avsluttet med lunsj.
Konferansen bidro også til å øke interessen for næringsklyngen Fremtidsmat, og flere har i etterkant meldt interesse for medlemskap.