Mat for bedre helse
Få et innblikk i forskning om klimaendringer og mulige konsekvenser for verdens matforsyning. NILF inviterer til åpent seminar. Våtere, varmere, villere, tørrere Med utsikt til et varmere og mer ustabilt klima, befolkningsøkning og økonomisk vekst, er det gode grunner til å se på utsiktene for verdens matvareforsyning. Stigende etterspørsel etter mat kan møtes med nye sorter som gir større avlinger, nye jordbruksarealer og intensivert utnyttelse av eksisterende arealer. Samtidig regner en nå med at klimaendringer vil gi generelt lavere og…
Find out more »Antall bevisste forbrukere er økende. Disse er opptatt av sunn og bærekraftig mat og drikke. Våre medlemsbedrifter ønsker å bygge sin konkurransekraft gjennom å tilby produkter med gode helseegenskaper og bærekraft. For å oppnå dette er det behov for et tettere samarbeid mellom bedriftene og kunnskapsmiljøene. Fremtidsmat skal bidra til at det skapes nye, sunne mat og drikkevarer som gir medlemmene økt konkurransekraft. Fremtidsmat skal bidra til at Oslofjordregionen blir et tyngdepunkt for sunn og bærekraftig mat og drikkeproduksjon.…
Find out more »Kom på frokostseminar og hør mer om klimasmart landbruk, agro-økologi og urban vannhåndtering og matsikkerhet. Påmelding og informasjon på lenke
Find out more »På sluttseminaret for prosjektet «Forbedret lagringsevne for norsk frukt og grønt» presenteres ny kunnskap rundt lagring av blant annet potet, eple og rotgrønnsaker\ Dato: 9. desember 2014 Sted: Nofima, Osloveien 1, Ås Pris: Seminaret er gratis for deltakere i prosjektet, øvrige faktureres i etterkant (bedrifter kr 800,- / enkeltprodusenter kr 400,-) Kontaktperson Anders Leufvén Forsker Tlf: +47 64970267 anders.leufven@nofima.no 10:00 Velkommen! Kort presentasjon av prosjektet ved Arne Hermansen, Bioforsk 10:25 Lagring av poteter – ny…
Find out more »15. desember overleverer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) rapporten «Nytte- risikovurdering av fisk i norsk kosthold – en oppdatering av rapport fra 2006 basert på ny kunnskap» til Mattilsynet. I 2006 publiserte VKM en omfattende nytte- og risikovurdering av å spise fisk og sjømat. VKM konkluderte med at den ernæringsmessige gevinsten ved å spise fisk oppveide de negative effektene fra fremmedstoffer, slik at nordmenn generelt burde spise mer fisk, både mager og fet fisk. Vurderingen fra 2006 er en del av…
Find out more »Årets happening i landbruket og matindustrien, konferansen Mat og Landbruk, går av stabelen 13. og 14. januar 2015. Kan matindustrien redde norsk økonomi er tema. De som skal svare på dette store spørsmålet er blant andre finansminister Siv Jensen og bondeleder Lars Petter Bartnes. Matindustrien kan holde nøkkelen til vår tids store utfordringer: Klimakrise og en stadig svakere fastlandsindustri. Ekspertene mener vi må ta utgangspunkt i de fornybare råvarene for å lykkes med nødvendig omstilling. Da blir jorda mer verdifull og…
Find out more »Teknologisk Matforum arrangerer Næringsmiddeldagene på Rica Park Hotell i Sandefjord Mer informasjon og påmelding på lenken
Find out more »Norges Bondelag og Norske Felleskjøp arrangerer Kornkonferansen 2015 mandag 26. januar. Kornkonferansen arrangeres årlig av Norske Felleskjøp og Norges Bondelag. Kornkonferansen har som mål å spre informasjon om politiske og markedsmessige forhold i forbindelse med korn, kraftfôr, matmel og bakevarer. Det forventes ca 230 deltakere på konferansen. Deltakerne er bønder, rådgivere og ansatte i verdikjeden for korn og forvaltninga. Deltakeravgiften er 790 kr (395 kr for studenter). Påmeldingsfristen er 15. januar 2015. Har du spørsmål vedrørende konferansen kan du kontakte…
Find out more »Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås inviterer til seminar om hvordan forskning bidrar til innovasjon på matområdet. Seminaret finner sted på Vitenparken på Ås tirsdag 27. januar 2015, med påmeldingfrist den 21.01. Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen er konfransier. Forskningsbasert innovasjon er et av de viktigste virkemidlene for å øke konkurransekraften og verdiskapningen i mat- og landbrukssektoren. På programmet står blant annet foredrag om hva som hemmer og fremmer innovasjon, om hvordan teknologi gir muligheter for nye…
Find out more »Nettverksmøte Emballasjeforeningen og Emballasjeforsk tar initiativ til å samle aktørene i verdikjeden til et nettverksmøte i Oslo 28. januar for å diskutere hvordan vi best kan møte kravene og definere eventuelle forsknings- og utviklingsbehov for tiden fremover. Mer informasjon og påmelding ved lenke
Find out more »Andelen eldre vil øke både i Norge og i store deler av verden i årene fremover. Hvilke trender ser vi i Norge og hvordan blir fremtidens eldreomsorg og arbeidsliv? Hvilke trender ser vi globalt og hvordan har Japan møtt eldrebølgen? Program Kl. 11.00 – 11.30: Lunsj Kl. 11.30 – 11.45: Forskningsrådets satsing «Flere aktive og sunne år» Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør i Forskningsrådet Kl. 11.45 – 12.00: «Setting the agenda» Gudmund Hernes, professor Kl. 12.00 – 12.30: Befolkningen i Norge –…
Find out more »Overskriften for konferansen er Landbruk i endring – effekter for verdiskaping, samfunn og miljø, og under er et utdrag av hva programmet tar for seg. Norge står overfor et landbruk i endring, og dette ser vi på i det faglige programmet gjennom å rette søkelyset mot landbrukets verdiskapning, utfordringer rundt matsikkerhet og viktige miljø- og klimapolitiske spørsmål. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, leder av Norges Bondelag Lars Petter Bartnes og administrerende direktør i GENO Sverre Bjørnstad kommer til åpningen av konferansen 4. februar.…
Find out more »