Mat for bedre helse
Hvordan gå fra ide til en lønnsom bedrift? Har din gründerbedrift vekstambisjoner? Representerer forretningsideen noe som er vesentlig nytt i det markedet du skal inn i? Dersom svaret er JA – da er Innovasjon Norge seminaret «Fra ide til marked» noe for deg. Program, påmelding og mer informasjon.
Find out more »Hvordan gå fra ide til en lønnsom bedrift? Har din gründerbedrift vekstambisjoner? Representerer forretningsideen noe som er vesentlig nytt i det markedet du skal inn i? Dersom svaret er JA – da er Innovasjon Norge seminaret «Fra ide til marked» noe for deg. Program, påmelding og mer informasjon.
Find out more »Hva er viktigst? At flest mulig spiser sunnest mulig med tanke på læring og helse? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler? Vi har invitert folkehelseminister Åse Michaelsen, ernæringseksperter, skolefolk og andre fagpersoner til debatt og kanskje noen nye sannheter om skolematen? Program på arrangementets FB-sider.
Find out more »Hovedpunkt på agendaen blir søknad om opptak til Innovasjon Norges Arena-program. Å bli tatt opp i Arena-programmet betyr at klyngen vi få finansiell støtte til å initiere, forsterke og akselerere ulike samarbeidsaktiviteter med mål om at det skal resultere i økt innovasjonstakt og høyere verdiskaping hos medlemmene. Mer informasjon om Arena finnes her. Påmelding innen 25. august på grunn av servering.
Find out more »Veien mot vekst i internasjonale markeder starter med gode forberedelser. Innovasjon Norge ønsker å hjelpe bedrifter litt på vei i denne prosessen ved å invitere utvalgte bedrifter til en internasjonaliseringsworkshop. For hvem: For etablerte bedrifter som planlegger introduksjon i nye internasjonale markeder i tillegg til nye bedrifter som kan kategoriseres som «born global». Bedrifter med eksisterende salg/omsetning, samt nyetablerte bedrifter som er klar til å skalere internasjonalt, vil bli prioritert. Mer informasjon, påmelding og program.
Find out more »Fredag 7. og lørdag 8. september er det igjen duket for Matstreif – Norges største matfestival – der lokal mat og matspesialiteter fra hele landet blir presentert på Rådhusplassen i Oslo. Matstreif er kjent som Norges nasjonale festival for norsk mat- og drikkekultur, og arrangeres i år for 13. gang. Festivalen er gratis for de besøkende, som der kan «smake seg gjennom hele Norge», møte og snakke med rundt regnet 200 matprodusenter og utstillere, overvære konkurranser og handle med seg…
Find out more »Et usunt kosthold er blant de viktigste risikofaktorene for sykdom og tidlig død. Fremtidsmatkonferansen ønsker å samle alle aktører som kan bidra med å utvikle fremtidens måltidsløsninger som bidrar til at nordmenn spiser sunnere og dermed kan leve bedre og lengre. Sted: OsloMet, Pilestredet 46, Oslo. Dato og tid: onsdag 12. september 2018 kl. 12.00 – torsdag 13. september kl. 12:00 Konferansen er et møtepunkt og koblingspunkt for næringsmiddelindustrien, forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring og offentlig forvaltning. Vårt mål er…
Find out more »Norge trenger nye eksportinntekter. Fem foretak står for 40 prosent av norsk eksport. Vi trenger flere næringer og bedrifter med internasjonale ambisjoner. Innovasjon Norge bistår norske bedrifter internasjonalt med rådgivning, kompetanse, finansiering, profilering og nettverk. Lurer du på hvordan du skal gå frem? Meld deg på Innovasjon Norges morgenmøte Go Global her og les mer om programmet.
Find out more »Har du en forretningsidé som representerer noe vesentlig nytt i markedet? Har du planer om vekst for din nystartede bedrift? Innovasjon Norges tjenester er for nystartede innovative selskaper med et antatt betydelig verdiskapingspotensial og høye vekstambisjoner. Innovasjon Norge kan delfinansiere konkrete angitte aktiviteter for kommersialisering. Innovasjon Norge tilbyr samtale med en rådgiver hvor du får mulighet til å stille konkrete spørsmål. For påmelding, arrangementet og mer om ordningen her.
Find out more »Bra mat er mat som gir kroppen passe mye av de sunne næringsstoffene og ikke mer av de andre stoffene enn det kroppen tåler. Men hvilke matråd bør du da følge? Astrid Bjerkås og Gro Haarklou Mathisen har skrevet boka Bra mat – hva forskningen forteller oss. Kom og hør hva forskerne svarte i boka at du bør vite for å spise sunt og trygt, og hvilke råd du kan droppe. Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2018. Forskningsrådet er…
Find out more »Foodscape er en fremtidsrettet og samlende arena for bærekraftig verdiskapning innenfor mat- og drikkenæringen – bredt representert fra hav og jord til bord. Fremtidsmat deltar på messen med en fellesstand hvor medlemmene Noble Harvest, Det Glutenfrie Verksted, Norsk Storhusholdning, Wlcom, Alna AS, Duga og Nofima deltar. Foodscape legger til rette for økt kompetanse og samarbeid på tvers gjennom å vise frem gode eksempler på bærekraftstrategi, produktutvikling og nye samarbeidsmodeller som kan løfte og inspirere deltakerne til å sette bærekraft på…
Find out more »Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved NHO Mat og Drikke, og Nofima inviterer til temadag. En møteplass for bedrifter, forskningsmiljøer, myndigheter og andre fagmiljøer. Hva er det som gjør at tarmen er blitt et så interessant organ for alle? Hva vet vi om sammenhengen mellom mat, tarm og helse? Har vi god nok dokumentasjon på helseeffekter eller er dette bare en trend? Bør vi spise mer enn bare fiber for å ha en god tarmhelse? Og hvordan møter industrien denne utfordringen? Velkommen!…
Find out more »