Mat for bedre helse
Hva slags matforskning blir viktig fremover? Det er naturlig nok ikke så enkelt å svare på. Like fullt er målet med Matforskningsdagen at vi skal komme litt mer under huden på den norske matnæringen, og få større kunnskap om deres ønsker og behov. De strategiske forskningsprogrammene hos Nofima finansieres av fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter, og målet er å ivareta langsiktig forskning på landbruksprodukter. Dette ser vi for oss at vi først og fremst oppnår i direkte kontakt mellom…
Find out more »Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen. Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet, Oslo Dato og tid: onsdag 13. september 2017 kl. 12.00 – torsdag 14. september kl. 12:00 Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge. Helseminister Bent…
Find out more »Til alle medlemmer i Fremtidsmat, Som del av klyngens nettverksaktiviteter ønsker vi å arrangere en fellestur for medlemmene av Fremtidsmat til årets Anuga-messe i Køln i oktober. Vi har nå forhandlet frem et tilbud gjennom Ekspertreiser som er en kjent arrangør av fellesreiser til Anuga hvert år. Dette er et godt tilbud som vi ønsker å tilby medlemmene i næringsklyngen Fremtidsmat og eventuelle samarbeidspartnere. GENERELT OM ANUGA-MESSEN Anuga er verdens største messe innen næringsmiddelindustrien. Anuga-messen hadde i 2015 over 150.000…
Find out more »Velkommen til Årsmøte 2018 og Medlemsmøte i Fremtidsmat Saksliste / agenda Godkjenning av innkalling Valg av møteleder og referent Informasjon om aktiviteter i klyngen i 2017 og planlagte aktiviteter i 2018 Godkjenning av Medlemsavtale Valg av styre Nyheter og trender fra Anugamessen Lunsj
Find out more »For å lykkes med matinnovasjon, må du vite hva forbrukerne vil ha. Nofimas forbrukerforskere søker svar med utgangspunkt i hvordan våre sanser oppfatter maten. På menyen står foredrag om ulike metoder for å samle sanseinntrykk, designdrevet og forbrukerdrevet innovasjon, innovasjon i offentlig sektor, bruk av nye proteinkilder og persontilpasset mat. Program og påmelding.
Find out more »Oppstart av ny arbeidsgruppen FORBRUKERKOMMUNIKASJON og – ADFERD. Arbeidsgruppen skal bidra til kompetanseutvikling, økt samarbeid mellom medlemmene og være en arena for diskusjon og innovasjon. Det blir servert lunsj. Påmeldingsfrist: 29 januar. Ta kontakt med Anne Marit Rødland på mail: anne.marit.rodland@fremtidsmat.no for påmelding og detaljert agenda. Arbeidsgruppen er åpen for alle medlemmer i Fremtidsmat.
Find out more »Gjenoppstart av arbeidsgruppen MEL og KORN. Arbeidsgruppen skal bidra til kompetanseutvikling, økt samarbeid mellom medlemmene og være en arena for diskusjon og innovasjon. Det blir servert lunsj. Påmeldingsfrist: 16. februar. Ta kontakt med Anne Marit Rødland på mail: anne.marit.rodland@fremtidsmat.no for påmelding og detaljert agenda. Arbeidsgruppen er åpen for alle medlemmer i Fremtidsmat.
Find out more »Gjenoppstart av arbeidsgruppen GRØNNSAKER. Arbeidsgruppen inkluderer også belgfrukter, frukt pg bær. Arbeidsgruppen skal bidra til kompetanseutvikling, økt samarbeid mellom medlemmene og være en arena for diskusjon og innovasjon. Det blir servert lunsj. Påmeldingsfrist: 15. mars Ta kontakt med Anne Marit Rødland på mail: anne.marit.rodland@fremtidsmat.no for påmelding og detaljert agenda. Arbeidsgruppen er åpen for alle medlemmer i Fremtidsmat.
Find out more »The theme is “Making Sense” and the topic of the Nordic Sensory Workshop 2018 will involve ALL our senses for use in food industry and beyond. The focus is on scientific results and their practical applications in the industrial environment. Examples will be provided of where, when and why sensory analyses can be used and applied within a wide range of product categories. Professionals and scientists working in the sensory and consumer field on product development and marketing aspects of…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte 31 mai på Oslo Met, kl 9 – 12 Agenda Hva kan vi lære av en moden klynge? Trine Kopstad Berentsen fra Solenergiklyngen kommer for å dele erfaringer om hva de gjør for å skape gode arenaer for samarbeid og hvor det myldrer av idéer og gode prosjekter. Aktiviteter og fremtidsplaner for Fremtidsmat Styreleder i Fremtidsmat, Kristin Hollung, og Kompetansemegler, Anne Marit Rødland, forteller om arbeidsgrupper, prosjekter og fremtidsplaner. Det åpnes for dialog og innspill. Brenner noen inne med gode…
Find out more »Har din bedrift planer knyttet til sirkulærøkonomi? Innovasjon Norge støtter prosjekter med nye løsninger der ressurser gjenbrukes i nye produkter og tjenester. Innovasjon Norge inviterer til informasjonsmøte knyttet til utlysning sirkulærøkonomi. Møtet foregår på Skype. Agenda og mer informasjon. Link til utlysning Sirkulærøkonomi
Find out more »Forskningsrådet, 15.08.18 kl 11.00 – 14.00 Norges Forskningsråd lyser ut en milliard kroner til innovasjonsprosjekter i bedrifter. Midlene skal bidra til at bedriftene kan løse samfunnsutfordringer, sikre bærekraftig verdiskaping og økonomisk vekst. På informasjonsmøtet vil Forskningsrådet gjennomgår nytt søknadsskjema og mal for prosjektbeskrivelse. I tillegg forklares det hvordan søknadene blir vurdert. Link program og påmelding.
Find out more »