Mat for bedre helse
Landsforeningen for Overvektige inviterer til årets viktigste morgenseminar den 26. mai på Litteraturhuset. Med flere pekefingre og holdningskampanjer? Eller må vi bruke aktive virkemidler som avgifter, forbud og mer pålagt fysisk aktivitet i skolen?Har politikerne riktig verktøy i verktøykassen? Hva med folkehelsemeldingen, har den svaret? Landsforeningen for Overvektige inviterer til årets viktigste morgenseminar den 26. mai på Litteraturhuset. Debatten ledes av Aslak Bonde, og inkluderer: Jørgen Foss, leder i Landsforeningen for overvektige Kjetil Kjenseth, stortingsrepresentant for Venstre og saksordfører for folkehelsemeldingen Arbeiderpartiets Ruth Grung, stortingsrepresentant…
Find out more »Onsdag 3. juni kan man utfordre seg selv på Mathallen. Da blir det nemlig servert retter som koriander- og chilistekte crickets med lime og mangosaus. og cricketkake med sjokolade og maurknekk. I samarbeid med Rentokil inviterer Mathallen til Pestaurant hvor det settes søkelys på eksotiske retter som inneholder mat vi ikke er vant til å spise. – Sett tennene fast i noen deilige insekter, vår meny er full av skadedyr, heter det i en pressemelding. Pestaurant har også som mål å…
Find out more »Skolematens Venner ønsker velkommen til en utvidet midttime på Litteraturhuset torsdag 4. juni kl. 11.00-13.00. Vi gjør opp status for skolemåltidet og inviterer politikere i Helse- og omsorgskomiteen til å klargjøre sine standpunkter og visjoner for skolematen. Er et organisert skolemåltid i sikte? Vårt mål er at alle elever i grunnskolen får et gratis, ernæringsmessig riktig måltid hver dag. Primært er dette en helsereform med et langsiktig mål om sosial utjevning og bedre folkehelse. Samtidig har felles måltider et potensial…
Find out more »SIFO inviterer til frokostseminar hvor forbrukertrender for 2015 presenteres SIFO samler årlig inn store mengder data om ulike sider ved forbruket og forbrukernes situasjon i markedet. Målsettingen er å framskaffe kunnskap om forbrukerne og hvordan forbrukermarkedene fungerer sett fra forbrukernes interesser. En stor del av datamaterialet er knyttet til områder der SIFO ønsker å følge utviklingen over tid. Dette gjelder tema som husholdsøkonomi, lånefinansiert forbruk, bruk av ny teknologi, miljøaspekt ved forbruk, mat og helse, sårbarhet og kjøp av tjenester…
Find out more »Velkommemn til medlemsmøte i Fremtidsmat på Vitenparken, Campus Ås den 17. juni kl. 11.30 – 15.00. Program: 11.30 – 12.30 Lunsj/mingling 12.30 – 12.45 Velkommen v/ styreleder Ole Peter Nordby 12.45 – 13.30 Økt innovasjon i din bedrift gjennom å våge å tenke utenfor «boksen» din v/ Einar Risvik, Nofima 13.30 – 14.00 Pause 14.00 – 14.15 Hvordan kan Inkubator Ås bidra til at nyetableringer i enda større grad lykkes i markedet? Simen Hesleskaug, Inkubator Ås 14.15 – 14.30 Fremtidens næringsliv og bærekraftig produksjon v/Anne Kristin Holmeide…
Find out more »Formålet med konferansen er å skape oppmerksomhet og debatt om bioøkonomien og få innspill til strategiarbeidet. Regjeringen har startet arbeidet med utforming av en bioøkonomistrategi og holder i den anledning en innspillskonferanse på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Mer informasjon og påmelding på Innovasjon Norges websider. Etter planen skal strategien være ferdigstilt i løpet av 2015. Konferansen vil åpnes av næringsminister Monica Mæland, fiskeriminister Elisabeth Aspaker, og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Påmeldingsfrist: 12. juni For mere info:…
Find out more »Regjeringen arbeider i disse dager med å ferdigstille en ny nasjonal handlingsplan for kosthold. Handlingsplanen skal inneholde konkrete tiltak for å fremme et sunt og variert kosthold i befolkningen. Barn, unge og eldre er de viktigste målgruppene. I handlingsplanen (2017-2021) vil regjeringen blant annet løfte fram disse områdene: Samarbeid med matvarebransjen Samfunnet må gjøre det enklere å ta gode helsevalg. Matvarebransjen har både ansvar og muligheter til å utvikle og tilby sunnere produkter og gjøre dem attraktive og enkle for…
Find out more »Dette er et lanseringsmøte for rapporten «Hvordan påvirke forbrukere til å velge sunnere». Kom og hør hva politikere, næringslivsledere og forskere mener om de nye mulighetene! Dato: 30. mars 2017 – kl. 0900-1400 Sted: Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27 i Oslo Alle er enige om at det er smart å spise sunt, men hvordan få det til i praksis? Hvordan gjøre det lett å velge sunt ved å designe butikker, kiosker, restauranter og skoler på riktig måte? Hvordan kan myndighetene, næringslivet…
Find out more »Cerealfagdagen skal være en dag der alle i bransjen – fra hele verdikjeden møtes for å drøfte problemstillinger av tidsaktuelle saker og få presentert nyheter fra bransjen og forskningsmiljøet. Dato: 30. mars 2017 Sted: NHO-Bygget, Majorstuen, Oslo Pris: kr. 990,- inkludert lunsj PÅMELDING Meld deg på her Dagen arrangeres i fellesskap av Nofima, Baker- og konditorforeningens landsforbund og Opplysningskontoret for korn og brød. PROGRAM Kl. 09.30–15.30 09.30–10.00 Registrering 10.00–10.15 Velkommen v/Gunnar Bakke 10.15–0.45 Jordbruksmeldingens betydning for Cerealbransjen v/Statssekretær Terje Halleland…
Find out more »Innovasjon er ikke tilfeldig – hvordan bli mer innovativ? Vi inviterer deg til en inspirerende og kreativ workshop-dag på Nofima, Osloveien 1, Ås torsdag den 6. april. Du vil treffe representanter fra norske og svenske bedrifter og få inspirasjon og verktøy til bruk i eget innovasjonsarbeid. Workshopen er en del av Interreg samarbeidet på norsk og svensk side for å øke innovasjonstakten og innovasjonskraften i næringsmiddelbransjen. Invitasjonen rettes til deg som leder en næringsmiddelbedrift og håper du vil invitere med…
Find out more »Nå kan du lære av de beste! Omdømmedagen torsdag 20. april 2017 på Latter, Aker Brygge Om en drøy måned, rett etter påske, er det tid for Omdømmedagen! Vi er stolte over å presentere et solid og bredt fagprogram på apeland.no/omdommedagen, som blant annet inkluderer disse godbitene: Ferske resultater fra omdømmeundersøkelsen RepTrak Norge Omdømmevinnernes suksessoppskrifter Hvordan skapes et godt omdømme, og hvilken verdi gir det? Hvordan få ledelsen til å forstå verdien av omdømmebygging? Dagligvarekrigen – debatt: Hvem vinner slaget om…
Find out more »Workshop torsdag 27. april – Forbrukerkommunikasjon Sted: Nofima Ås Påmelding: Ida.synnove.grini@nofima.no Temaet for Workshopen vil være Forbrukerkommunikasjon knyttet opp til utfordringene matvareindustrien har når de skal kommunisere budskapet om at industrifremstilt mat også kan være sunn, god og næringsrik. Innledere til workshop vil være: Hanne Hennig Havdal, Animalia: Helse- og ernæringspåstander og de begrensningene det gir med hensyn på kommunikasjon til forbruker. Annechen Bahr Bugge, SIFO/HIOA: Forbruker og industrifremstilt mat. Knut Ivar Karevold, GreeNudge: «Nudging» som…
Find out more »