Mat for bedre helse
Vi er nå inne i et veldig spennende fase i Næringsklyngen, og håper du har anledning til å delta ved årsmøtet den 26. februar Vi har gleden av å innkalle til medlemsmøte i Fremtidsmat – mat for bedre helse. 26. februar 2015, klokken 11:30 -15:30. Møtet vil bli avholdt i Store møtesal på Innovasjonssenteret Høgskoleveien 8 Campus Ås. Send din påmelding på epost til ida.synnove.grini@nofima.no Program Medlemsmøte 26.februar 2015 11:30 Lunsj 12:00 Presentasjon av deltagerne 12:30 Fremtidstanker om Fremtidsmat…
Find out more »Teknologisk Matforum inviterer til den årlige TeMa-dagen. I år er det spesielt fokus på antibiotikaresistente bakterier og Listeria Du får mer informasjon og melder deg på ved mail til Teknologisk Matforum post@teknologiskmatforum.com eller påmeldingsskjema på http://teknologiskmatforum.no/a-form-email/PAMELDINGSKJEMA.html .
Find out more »Anita Idel fra Tyskland er veterinær og forfatter av boka «Die Kuh ist kein Klima-Killer!» Med foredraget Kyr, klima og matproduksjon vil Idel, sammen med et bredt sammensatt panel, sette diskusjonen opp mot norske forhold og se hvilke implikasjoner temaet kan få for norsk landbruk. 11.00 – 11.15 Velkommen ved ordstyrer Regine Andersen, Oikos 11.15 – 11.30 BERAS – erfaringer fra kretsløpsjordbruk, Emil Mohr, Debio 11.30 – 12.30 Kyr, klima og matproduksjon, Anita Idel 12.30 – 13.15 Lunsjpause 13.15 –…
Find out more »For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til dem som spiser den. Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre maten. Dato: 5. mars 2015 Sted: Raumergården Hotell, Gjerdrum Pris: Kr. 950,- per person (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj) Informasjon og påmelding på denne lenken
Find out more »6. mars arrangerer NMBU frokostseminar om det høyaktuelle temaet antibiotikaresistens. Antibiotika er medisiner som ødelegger eller hemmer veksten av bakterier. Bakterier som er resistente mot antibiotika utgjør et stort samfunnsproblem. Jo mer resistens som finnes i miljøet, jo flere problemer opplever sykehusene når de skal behandle mennesker med alvorlige infeksjoner. Det er viktig å fortsette arbeidet med å begrense bruken av antibiotika så mye som mulig, også her i landet. For å kunne bekjempe antibiotikaresistens må vi vite hvordan bakteriene…
Find out more »Lurer du på hvordan det er å være student ved NMBU? Sett av dagen og bli kjent med NMBU. Her vil du få studieveiledning, inspirasjonsforedrag og omvisning på campus. Gå til NMBUs nettside
Find out more »Teknologisk Matforum avholder den årlige TeMa-dagen I år har vi satt fokus på nye merkeregler, helsepåstander, riktig merking av allergener og vi ser også nærmere på hva som er tekniske hjelpestoffer og hva som er tilsetningsstoffer Vær rask med å melde deg på, dette er en populær TeMa-dag og når programmet er SÅ dagsaktuelt kan vi bli mange. For mer informasjon kontakt arrangøren. Du melder deg på via mail påmeldingsskjema på http://teknologiskmatforum.no/a-form-email/PAMELDINGSKJEMA.html .
Find out more »Konsekvenser av intensivert mjølkeproduksjon I prosjektet «Strategier i mjølk- og kjøttproduksjonen på storfe» har vi studert konsekvenser av fortsatt økning i mjølkeytelsen / ku Økt forbruk av kraftfôr, og følgelig økt arealbehov til korndyrking Sterk økning i importbehov av proteinkraftfôr (soya) og mindre behov for areal til grovfôrdyrking med totaleffekt: Betydelig økt avhengighet av jordbruksarealer på andre kontinenter for nasjonal matproduksjon Redusert evne til å øke mjølkeproduksjonen i takt med befolkningsøkningen på en bærekraftig måte Vesentlig mindre kjøtt fra mjølkekupopulasjonen,…
Find out more »Hedmark Kunnskapspark, Arena Heidner og Innovasjon Norge inviterer til en møteplass som skal inspirere til økt samarbeid blant både etablerte og nye aktører innen bioøkonomi, på tvers av ulike fagområder. Klimaendringer og befolkningsvekst tvinger frem nye og innovative produkter. Maten vi spiser må produseres på en smartere og mer effektiv måte, og hva gjør vi med avfall og restråstoff? Det er store verdiskapingsmuligheter i å tenke grønt og ta i bruk naturens ressurser i både hav og på land. Det…
Find out more »Nordic Sensory Workshop arrangeres i år i samarbeid med E3S Symposium. Aktuelle tema er barn og matpreferanser, skreddersydd sunn mat og nordiske mattrender. Pris: Middagen kr 400,- (11. mai) og symposium kr 1.600,- (12. mai) På ettermiddagen mandag 11. mai arrangeres mini-workshops, årsmøte og middag. Symposium A Taste of the Future starter kl 9.00 tirsdag 12. mai. Mandagens program 15-17.00 ConsumerCheck Workshop av Nofima 15-17.00 Children E3S WG Workshop 15-17.00 Education E3S WG Workshop 17-19.00 E3S Årsmøte 19.30 Middag…
Find out more »Invitasjon til oppstart av arbeidsgrupper for medlemmer i Fremtidsmat – mat for bedre helse Da det er vist stor interesse fra klyngens medlemmer om oppstart av arbeidsgruppene for «Mel og korn» og «Fett og oljer» inviteres dere til møte hos Nofima tirsdag 12. mai. Vi har satt opp ulike møtetidspunkter for de to arbeidsgruppene slik at dere har anledning til enten å delta på begge møtene eller velge den ene arbeidsgruppen som passer best for din bedrift. Det blir servert…
Find out more »Bok i Parken onsdag 20. mai kl 1930. Åpen kafé og servering av småretter fra kl 1800 På Bok i Parken møtes forfattere, forskere og andre gjester for å sette aktuelle tema under lupen og snakke bok og samfunn. Kveldens gjester er Andreas Viestad, matspaltist, tv-kokk og kokebokforfatter, Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo, Siri Helle, matspaltist og aktuell forfatter og Margrethe Hersleth, forsker i sensorikk ved Nofima. Hvorfor er den gastronomiske offentligheten i Norge er smal, og nesten fraværende?…
Find out more »