Patricias gatekjøkken i Bardufoss er kåret til norgesmester i sunn fastfood 2018 med Slåttos fiskeburger med tare. Fiskeburgeren er resultat av et samarbeid i klyngen Fremtidsmat mellom Slåtto og Nofima
Slåtto er opptatt av mat og helse og ønsker å kontinuerlig utvikle seg på fremtidsrettede måltidsløsninger. Gjennom deltagelse og samarbeid i klyngen Fremtidsmat får Slåtto nyttige impulser, og idéen om å bruke tare som ingrediens i fiskeburger oppsto.
Forskningsprosjekt
For halvannet år siden innledet Slåtto et prosjektsamarbeid med Nofima og og Seaweed of Norway. Seaweed dyrker og leverer tare og Nofima sto for forskningsdelen. Via Fremtidsmat søkte Slåtto om støtte til prosjektet fra Akershus Fylkeskommune, og ble innvilget midler gjennom Forregion programmet.
Resultatet av forskningssamarbeidet er blitt en innovativ, velsmakende og saftig fiskeburger med 77% ren fisk. Taren bidrar med god smak og til at saltnivået kan reduseres til et minimum.
Les mer om den innovative fiskeburgeren her.
Arena i folkehelsearbeidet
Opplysningskontoret for frukt og grønt er arrangør av NM i sunn fastfood.
– Vi spiser stadig flere måltider på farta, derfor er det viktig at disse er sunne og lett tilgjengelig. Hva vi spiser har stor betydning for folkehelsen, sa juryleder og ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.