Om arrangementet
Velkommen til medlemsmøte i Fremtidsmat 1. april på OsloMet i Pilestredet i Oslo. Møtet starter kl 9 og avsluttes med lunsj kl 12.
AGENDA
Treffsikker innovasjon, v/ Tarald Tønnes, DOGA
Hva har Bremnes (Salma-laks), Tesla og Norsvin til felles? De benytter seg av Designdrevet innovasjon for å lykkes. Men hvordan bruker man egentlig design til å innovere? Hvordan er det forskjellig fra hvordan vi jobber i dag? Kom å finn ut hvilken nytte din bedrift kan ha av å jobbe designdrevet, se eksempler på hva andre gjør, og få tips til hvordan du kan komme igang selv.
Dagens entusiastiske taler er Tarald Trønnes. Han har bred erfaring fra ledende roller innen salg, markedsføring, design og innovasjon i næringslivet bla. fra Nokia og Telenor. For tiden jobber han i DOGA (Design og Arkitektur Norge ) sitt designdrevne innovasjonsprogram (DIP).
Hipster, Athlete or Vegan Activist?—The future of food through the eyes of the Norwegian Representatives developed in the FoodProFuture Project, v Katja-Maria Prexl, Nofima
FoodProFuture (FPF) is a research project aiming for innovative, healthy, and sustainable exploitation of plant-based proteins in future foods in Norway. We think that the best way to predict the future is to create it. That is the reason why we developed an approach that helps us to translate consumer and market insight and research results into new opportunities. The developed personas help to envision future consumer needs, re-think existing products and to develop new concepts. Each persona is a tangible and reliable artefact to inspire discussion for foresight and to foster co-creation together with the research team and stakeholders from the food system.
Katja-Maria Prexl is a post-doctoral at NOFIMA in the «FoodProFuture project. She is performing research on matching consumer and market needs for increased plant protein-based food consumption by using foresight and design thinking based methodologies. She facilitates the development of human-centered innovation concepts for a sustainable food value chain by developing future scenarios, innovation opportunities and innovation methodology.
Bedriftscase, Monica Jensen-Hellmann, Det Glutenfrie Verksted
Lunsj
Påmelding innen 27. mars til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no
Legg igjen en kommentar