Om arrangementet
Velkommen til digitalt tema-/innovasjonsmøte om mat til institusjon, barnehage og skole.
Agenda:
– Velkommen og presentasjonsrunde
– Mat og måltidspraksis på institusjon, barnehage og SFO
v/ Samira Lekhal, Daglig leder GreeNudge og overlege Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst
- GreeNudge har utviklet et digitalt kartleggingsverktøy som scorer kvalitet på mat og mattilbud i barnehage og SFO. I samarbeid med Matvett ble også matsvinn inkludert i 2021. Resultater fra kartleggingen blir presentert.
- Et tilsvarende kartleggingsverktøy for institusjon er under utvikling. Matsvinn vil også bli inkludert i verktøyene. Dette blir også presentert. I dialog med Landbruksdepartementet og Matvett har vi ønsker om å se på muligheten av å bruke denne digitale kartleggingen til andre institusjoner som sykehjem, omsorgsboliger, sykehus etc.
– Fra kjele til tallerken
v/ Kjøkkensjef Hildur Sletten Gustu på Moer Sykehjem. Hvordan arbeidet foregår med produksjon av mat og servering til ca. 230 personer daglig.
– Hverdagens høydepunkter ligger i gode måltider – glimt fra forskning
v/ Kai Victor Hansen professor ved Universitetet i Stavanger innen restaurantledelse og måltidsforskning.
– Spørsmål og diskusjon
Legg igjen en kommentar