Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Forskning som del av innovasjonsarbeidet innen mat og helse

28. april 2022 kl. 09:00 – 12:00

Detaljer

Dato:
28. april 2022
Tid
09:00 – 12:00

Arrangør

Fremtidsmat
Epost:
anne.marit.rodland@fremtidsmat.no

Sted

OsloMet Pilestredet 35
Pilestredet 35
Oslo,
+ Google Map

Om arrangementet

Forskere ved UiO og OsloMet vil presentere forskning og muligheter som kan ligge i samarbeid med næringslivet. Det vil også bli presentert hvordan gå frem for å skaffe offentlig tilskudd til et FoU-prosjekt.

Påmelding til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no innen 22 april grunnet servering.

 

Agenda

 

* Samspill og partnerskap mellom næringsliv ogforskning, og satsning på Intelligent helse

v/ Prof. Kaare Magne Nielsen,Prodekan Innovasjon og tverrfaglige program, OsloMet

 

*  Hvordanstyrke innovasjonsarbeidet i samarbeid med OsloMet

v/ Steinar Olberg, Seniorrådgiverinnen Innovasjon- og forskningsstøtte, OsloMet

 

* Veksthuset for livsvitenskap ved UiO: En innovasjonsenhet for livsvitenskap, helse og teknologi. v/Morten Egeberg, Nestleder i Veksthuset og leder av SPARK Norway, UiO

 

* Infrastruktur vedavdeling for ernæringsvitenskap og mulighet for samarbeid. v/ Stine M Ulven,avdelingsleder, avdeling for ernæringsvitenskap

 

* Plantebasert kosthold, forbrenning og mulighet til nyskapendeprodukter, – presentasjon av preliminære resultater fra en klinisk studiemed svovelaminosyrerestriksjon i mennesker med overvekt og fedme.
v/Kathrine Vinknes, forsker og PhD, UiO og Thomas Olsen, postdok og  PhD, UiO

Fremtidsmat deltar i forskningsprosjekt«Svovelholdige aminosyrer, energimetabolisme og fedme» ved Universitetet iOslo. Forskerne skal undersøke om et plantebasert kosthold, med lavt innhold avspesifikke aminosyrer, er gunstig for vektnedgang og forbrenning. Et målmed prosjektet er at resultatene skal kunne benyttes til å utvikle nyeinnovative produkter med helsefortrinn. Foreløpige resultater fraprosjektet blir presentert.

 

* Har fiskemel produsertfra restråstoff fra laks nyttige helseeffekter?

 v/ Kirsten B Holven, professor, UiO

 

* Fremtidens måltidskonsept – sunn og næringsriktake-away mat – resultater fra et innovasjonsprosjekt

v/ Annechen Bahr Bugge, sosiolog ogforsker, OsloMet

 

* Innovasjon av nye produkter og bekreftelse avhelseeffekt med kliniske studier

v/ Førsteamanuensis VibekeTelle-Hansen, OsloMet

 

*  Hvordan skaffe offentlig finansiering til et FoU-prosjekt

v/ Anne Marit Rødland, Kompetansemegler for Viken Fylkeskommune / Dagligleder Fremtidsmat

Presentasjon av relevantefinansieringsordninger fra Regionale forskingsfond og Forskningsrådet oghvordan få hjelp av en kompetansemegler til å få en søknad på plass.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Medlems- og prosjektmøte Fremtidsmat 2.0
  • Prosjekt- / medlemsmøte Fremtidsmat 2.0 »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88