Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon

31. august 2023 kl. 09:00 – 10:00

Detaljer

Dato:
31. august 2023
Tid
09:00 – 10:00

Sted

Webinar

Om arrangementet

Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon

  • Hva er de og hvilke muligheter gir de?
  • Hvordan vil nye genteknologier reguleres?
  • Hvilke hensyn og begrensinger ligger til bruk av teknologien?

Velkommen til webinar 31. august fra kl 9 – 10.

I en fersk NoU rapport à 6. juni konkluderer flertallet i genteknologiutvalget at det skal bli enklere å ta i bruk genteknologi.

Kaare Magne Nielsen, fra genteknologiutvalget kommer til oss for å presentere rapporten og hvilken betydning dette kan ha for fremtidens matproduksjon. Nielsen har vært med i GMO panelet til risikovurderingsorganet EFSA i 6 år og er også prodekan for innovasjons og tverrvitenskapelige utdanningsprogrammer ved OsloMet.

 

Genteknologi er i svært rask utvikling, både i Norge og internasjonalt. Nye metoder, biologiske løsninger og genteknologiske tilnærminger har kommet langt, og blir stadig mer aktuelle på ulike områder i samfunnet. Samtidig har genteknologiloven stort sett stått uendret siden 1993. Genteknologi kan bidra betydelig til en mer bærekraftig fremtid.

Med dette vedtaket ønsker rådets flertall at det skal bli enklere å ta i bruk genteknologi.

Her er lenke til mediedekning av fremleggingen av NoU rapporten.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken?
  • Fremtidens farse »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88