Om arrangementet
Circular Packaging Cluster og Fremtidsmat inviteter til felles klyngemøte og workshop
Betraktelig skjerpede EU-krav til emballasje ventes å tre i kraft fra 2025. Et av mange krav er at all
emballasje skal være resirkulerbar innen 2030. Eter den tid vil det ikke være lovlig å benytte emballasje
på markedet som ikke møter det kravet. Det er mange andre faktorer som også vil utfordre
industrien de neste årene, og behovet for samarbeid på tvers av bransjene øker betydelig. Her må
matbransjen og emballasjebransjen finne nye emballeringsløsninger i fellesskap. Hvordan møter vi
disse utfordringene slik at næringsmiddelindustriens behov kan tilfredsstilles innenfor nytt regelverk
for emballasje?
Mat stiller – av åpenbare årsaker – noen av de vanskeligste kravene til emballering. Emballasjen skal
ha barrierer som gir god beskytelse, matrygghet, holdbarhet og sikrer næringsinnholdet. Den skal
også hindre matsvinn å bidra til at maten spises opp, presentere innholdet og informere forbruker og
profilere produktet og produsenten. Dette er komplisert og utfordrende og krever betydelig
omstilling og innovative løsninger. Her må utviklingen samtidig gå raskt, og behovet for enda mer
samarbeid mellom verdikjedene er åpenbart.
Circular Packaging Cluster og Fremtidsmat inviterer derfor til felles møte og workshop.
PROGRAM
- Innledning v/klyngeleder Anne Marit Rødland, Fremtidsmat
- MYNDIGHETSKRAV – EU/EØS
v/Yngve Krokann, Emballasjeforeningen og Jørgen Ingeberg, Circular Packaging Cluster
PPWR – Packaging and Packaging Waste Regulation begynner å bli kjent
– Hva er de viktigste delene av regulativet set fra mat- og drikkeindustrien?
– Hvilke mulige løsninger finnes på kort og lengre sikt?
– Hva er trenden i Europa og hvordan forholder våre konkurrentland seg til kravene? - MATEMBALLASJE
v/Marit Kvalvåg Petersen, Nofima Mat
Hvilke objektive krav stilles til emballasjen set fra matprodusentens ståsted?
Vil nye regler for emballasje bety endrede krav for matprodusentene mht. dokumentasjon, testing
eller annet? - UTFORDRINGER
Presentasjon av emballasjeløsninger som utfordres av nye regler
– To virksomheter forteller om emballasje som må endres - WORKSHOP
Kan vi identifisere noe av det som må til for å nå de nye kravene og samtidig innfri
næringsmiddelindustriens behov
Hva vil det kreve av den enkelte virksomhet, bransjene og hele verdikjeden?
Legg igjen en kommentar