Om arrangementet
Webinar
Det er mye fokus på fermentering i media, med et sterkt fokus på dens positive effekter på helse og tarmflora. Bøker og artikler om emnet florerer, og både media og influensere gir råd om hvordan man kan lykkes med fermentering hjemme.
Men hva er egentlig fermentering, og hvordan kan næringsmiddelindustrien utnytte denne eldgamle teknikken til å forbedre næringsverdien i maten vi spiser?
Gjennom to faglige foredrag får vi en dypere innsikt i hva som skjer under fermentering. Vi får innsikt i de biologiske prosessene som finner sted, med særlig fokus på melkesyrebakterier, og ser på hvordan fermentering kan brukes til å utvikle sunnere matvarer med spesifikke egenskaper.
Program:
Oversikt: fermentering og fermenteringsprosesser – fokus på melkesyrebakterier
Hva skjer under fermentering med fokus på melkesyrebakterier?
v/ Lars Axelsson, Nofima
Hvordan kan fermentering forbedre næringsverdi og skape funksjonelle egenskaper i matvarer?
- Mikrobiota studier– kort om metoder og muligheter for å skreddersy starterkulturer med spesielle egenskaper
- Fermentering av korn og belgvekster – eksempler fra ulike prosjekter
- Bruk av fermentering for å redusere innhold av ulike antinæringsstoffer i korn og belgvekster
v/ Tove Guldbrandsen Devold og Hilde Marit Østlie, NMBU
Legg igjen en kommentar