Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Klyngesamling: Sunnere matvalg og «NORtritious Next step»

6. juni 2024 kl. 09:00 – 13:00

Detaljer

Dato:
6. juni 2024
Tid
09:00 – 13:00

Sted

Oslo Met – Pilestredet 46
Pilestredet 46
Oslo,
+ Google Map

Om arrangementet

Vi starter dagen med noen presentasjoner som skal gi inspirasjon og kunnskap innenfor tema sunnere mat. Vi ser på den neste utviklingsfasen for NORtritious og ernæringskalkulatoren. Hvordan optimalisere nesteutviklingsskritt slik at NORtritious og ernæringskalkulatoren gir enda merverdi for Fremtidsmats medlemmer?

Agenda

  • Hvorfor er ernæringskalkulatoren viktig for Det Glutenfrie Verksted?

Monica Jensen Hellmann, Det Glutenfrie Verksted

 

  • Forbrukere, kostholdsråd og næringsberegning.

Øydis Ueland, seniorforsker ved Nofima.

Formålet med kostholdsrådene er å gjøre det enklere for befolkningen å ta sunnere matvalg. Hva kan nordiske myndigheter gjøre for å øke etterlevelsen av kostholdsrådene? Er oppfordringen om å spise mer plantebasert fulgt opp av forbruker? Vi vil også se på hvordan plantebaserte erstatninger for animalske produkter ivaretar forbrukernes behov.

 

  • Perspektiver på sunn mat, muligheter og et langt liv i hylla

Dorthe Gill Brudvik i Coop.

  • Hva må til for å bli værende i butikkhyllen i fremtiden?

Morten Bøhler Pedersen, Alna

  • Ernæringskalkulatoren – status utvikling og testlansering

Way Kiat Bong, OsloMet

Første versjon av NORtritious ernæringskalkulatoren er snart klar for testlansering i klyngen. Verktøyet vil nå kunne benyttes i forbindelse med utvikling av produkter med nøkkelhullet og ernæringspåstander. Prosjektleder for utvikling av ernæringskalkulatoren vil demonstrere kalkulatoren og informere om status.

Workshop

  • Ernæringskalkulatoren – Hva skal neste utviklingsskritt være?

Hva blir neste skritt? Hvordan kan vi utvikle verktøyet slik at det skal gi enda mer verdi for Fremtidsmats medlemmer? Er det flere funksjoner som kan bygges inn i verktøyet? Kan verktøyet benyttes i dialog mellom leverandør, handel og forbruker? Eller finnes det helt andremuligheter?

  • Oppsummering
  • Lunsj

Vi ser frem til å møtes fysisk og til en inspirerende og produktiv samling.

Etter presentasjonene serverer vi lunsj og det blir tid til prat og oppdatering. Vi trenger også påmelding påfølgende skjema på grunn av lunsj, blant annet for å unngå matsvinn.

Påmelding: https://nettskjema.no/a/429598 Det er også sendt ut kalenderinnkalling.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Nye norske kostråd – høring.
  • Innspills- og dialogwebinar: Revidering av nøkkelhullskriteriene »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88