Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

NTPs temadag mat og helse

12. november 2014

Detaljer

Dato:
12. november 2014
Hjemmeside:
http://www.nofima.no/hendelse/2014/07/ntp-s-temadag-mat-og-helse

Arrangør

NTP og Nofima AS

Sted

Nofima AS
Osloveien 1
Ås, Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
www.nofima.no

Om arrangementet

Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved Nofima og NHO Mat og Drikke inviterer årlig til temadag. Dette er en dag for kunnskapsoppbygging og en møteplass for bedrifter, myndigheter, forskningsmiljøer og andre fagmiljøer.
Helse, Politikk, Forskning og Produktutvikling

– En møteplass for kunnskapsoppbygging

– En møteplass for bedrifter, myndigheter, forskningsmiljøer og andre fagmiljøer

Møteleder Steinar Høie, NHO mat og drikke
Årets temadag har to hovedtema:

Fiber: Hva trenger du å vite?

Nordiske og norske kostanbefalinger vektlegger enda sterkere enn tidligere helseeffektene av helheten i kostholdet, og spesielt nevnt er fullkorn og kostfiber.

Forskere og produktutviklere vil holde innlegg om hvordan fiberkvalitet, fordøyelse og prosess er viktig for optimal ernæring og produktutvikling.

Ernæring: Hvordan kommuniserer vi med forbrukerne?

Hvordan kommunisere om den sunne maten til forbruker er en utfordring for bedrifter og myndigheter. Det blir innlegg både fra Danmark og Norge.

Registrering fra kl 9.00 med kaffe/te og noe å bite i.
Program:
Fiber/fullkorn, prosess og fiberkvalitet
Fiber og helse: Er det forskjell på fiber fra ulike råvarer?
Prebiotiske fiber: Næring for bakterier i fordøyelseskanalen
Fiber og produktutvikling: Bedriftseksempler
Hvordan kommunisere ernæring gjennom digitale medier
Big Data
Nudging
Er det behov for kultursensitiv ernæringskommunikasjon?
Hvordan kommuniserer bedrifter om ernæring?
Merking og markedsføring av mat: Bruk av ernærings- og helsepåstander
Nytt merkeregelverk – bruk av RI (Referanseinntak)

Blant foredragsholderne er Wenche Frølich, Universitet i Stavanger, Kari Wulf, Norgesmøllene, Linda Granlund, Mills, Frøydis Hisdal, Mondelèz, Lisa Garnweidner-Holme, Høgskolen i Oslo og Akershus, Mette Peetz-Schou, DI Fødevarer, Danmark, Live Bøe Henriksen, Helsedirektoratet, Erik Arnesen LHL, Svein Halvor Knutsen, Nofima og Kasper Christensen, Nofima.

Meld deg på via linken for påmelding. Påmeldingsfristen er satt til mandag 3. november

Det er begrenset antall deltakere, så vær tidlig ute med påmelding.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Frokostseminar: Matavfall – ressurs eller tap?
  • Trygg mat, ernæring og helse »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88