Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Fagdag: Salt i maten?

21. oktober 2014 kl. 09:00 – 15:30

Detaljer

Dato:
21. oktober 2014
Tid
09:00 – 15:30
Hjemmeside:
http://www.nofima.no/fagdag/2014/08/salt-i-maten

Arrangør

SALTO

Sted

Nofima AS
Osloveien 1
Ås, Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
www.nofima.no

Om arrangementet

Forskningsprosjektet SALTO inviterer til temadagen «Salt i maten?» 21. oktober. Helse- og omsorgsdepartementet med Bent Høie i spissen utfordrer matbransjen til å redusere bruken av salt. SALTO-prosjektets resultater er aktuelle som aldri før, og kan gjøre en forskjell!

Bli med på temadag om saltreduksjon i mat. Vi lover aktuelle foredrag og interessante diskusjoner!

Danske beregninger viser at hvis gjennomsnittlig saltforbruk reduseres med ca. 3 gram per dag, kan tusen dødsfall unngås årlig. En kan forvente 400 000 færre personer med forhøyet blodtrykk, og spare 1-2 milliarder kroner på utgifter relatert til hjerte- og karsykdommer.

Tid: 21. oktober 2014 fra kl 09:30 til kl 15:30.
Registrering fra kl 09:00
Program:

0930 Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Cecilie Brein-Karlsen åpner dagen

Generelt om SALTO-prosjektet
Produktutvikler Randi Kvarberg, Orkla Foods Norge og prosjektleder for SALTO

Generelt om salterstattere
Forsker Kjell D. Josefsen, SINTEF Materialer og kjemi

Mills DA – Saltreduksjon i posteier
Direktør for Helse og ernæring Linda Granlund

Ådne Espeland AS: Natriumreduksjon i kokt skinke – effekter på kjemiske og sensoriske egenskaper
Forsker Kirsti Greiff, SINTEF Fiskeri og Havbruk

Orkla Foods Norge – Saltreduksjon i kjøttfarseprodukter
Produktutvikler Randi Kvarberg

Tine – Saltreduksjon i ost
Forskningsleder Berit Nordvi

1105-1215 Lunsj

Salt i brød
Seniorforsker Stefan Sahlstrøm, Nofima

Saltreduksjon i premarinert sild
Forsker Kirsti Greiff, SINTEF Fiskeri og Havbruk

Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer
Professor Jan Alexander, leder av Hovedkomiteen i VKM

Helsemyndighetene og tiltaksplan salt, informasjonskampanje, Nøkkelhullet
Seniorrådgiver Anniken Owren Aarum, Helsedirektoratet

1400-1420 Pause

Umoe Restaurants – Potensiale for saltreduksjon i serveringsbransjen
Kvalitetssjef Vibeke Bryhn-Hansen

30 % saltreduksjon innen 2016 – REMA 1000 krever og utfordrer egne og eksterne leverandører
Kategorisjef Hanne Dyran

Norgesgruppens strategi for helse og ernæring 2014-2017: Et av hovedmålene er mindre salt
Fagsjef sunnhet og ernæring Aina Marie Lien

Reduksjon av salt – en del av Coops helsepolitikk
Produktspesialist Merete Rørvik, Coop Varesikring

ICA og reduksjon av salt
Kvalitetssjef produkt & butikk Helen K. Fosshaug

Påmelding via lenke http://www.nofima.no/fagdag/2014/08/salt-i-maten

 

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Åpen debatt om dyrevelferd for fjørfe
  • Frokostseminar: Matavfall – ressurs eller tap? »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88