Om arrangementet
På sluttseminaret for prosjektet «Forbedret lagringsevne for norsk frukt og grønt» presenteres ny kunnskap rundt lagring av blant annet potet, eple og rotgrønnsaker\ Dato: 9. desember 2014
Sted: Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris: Seminaret er gratis for deltakere i prosjektet, øvrige faktureres i etterkant (bedrifter kr 800,- / enkeltprodusenter kr 400,-)
Kontaktperson
Anders Leufvén
Forsker
Tlf: +47 64970267
anders.leufven@nofima.no
10:00 Velkommen! Kort presentasjon av prosjektet ved Arne Hermansen, Bioforsk
10:25 Lagring av poteter – ny kunnskap om modning, om ventilasjonsstrategier og om lagerråter ved Pia Heltoft Thomsen, Bioforsk
11:00 Potetlagring – hvor er de største utfordringene framover? ved Solveig Haugan Jonsen, fagsjef for potet i Findus Norge
11:15 Eple – korleis påverkar mogningsgrad fysiologiske og parasittære lagersjukdomar ved Jorunn Børve, Bioforsk
11:30 Eple – korleis vurdera lagringsevna ved Eivind Vangdal, Bioforsk
11.45 Presentasjon av nyansatt fruktforsker med bakgrunn innen post-harvest ved Angela Koort, Bioforsk
11.50 Utfordringer innen eplelagring – hvor trykker skoen? ved Harald Oskar Buttedal, fruktdyrker/styreleder Fellespakkeriet
12:05 Lunsj
13:00 Gulrot – hva har vi lært om sorter, modning og lagringssjukdommer? ved Anne-Berit Wold, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU)
13:35 Lagring av grønnsaker – behov for ny forskning? ved Gerd Guren, fagkoordinator for grønnsaker, Norsk Landbruksrådgivning
13:50 Hvordan oppnå god nok kvalitet på kuttede terninger av kålrot og nepe? ved Haakon Helland, Nofima
14:25 Utfordringer ved videreforedling av kålrot ved Johannes Dyste, daglig leder Toten Kålrotpakkeri
14:40 Med ny kompetanse om lagring på plass – hva nå? Avsluttende diskusjon.
15:15 Takk for i dag
Påmelding til eldrid.lein.molteberg@bioforsk.no innen 1. desember
Legg igjen en kommentar