Om arrangementet
Program
8:45 Registrering og kaffe
9:15 Konferansen starter
- Velkommen v/ Gro Jamtvedt, dekan ved fakultet for helsevitenskap, OsloMet
- Fremtidsmat – en attraktiv pådriver for et sundt og bærekraftig kosthold. v/ Kristin Hollung, Fremtidsmat
- Is there a relationship between the degree of processing and healthy food? NOVA classifies all foods and food products into four groups according to the extent and purpose of the industrial processing they undergo. Is the focus on the processing an adequate measure on health? How important is processing in explaining, health compared to other factors? How can the food industry contribute to improve health and fight obesity? v/ Michael J. Gibney, UCD Institute of Food and Health, University College Dublin
10:25 Pause
10:40 Prosessert mat – berikelse eller besvær?
- Prosessert mat, vet noen hva det er? Kan matvareindustrien ta ansvar for folkehelse og miljø? v/ Trygve Eklund kunnskapsformidler og kåsør
- Fysiologiske effekter av ultraprosessert mat. v/Inge Lindseth, UiB
11:25 Elsket og hatet. I hvilken retning går forbrukerne?
- Fra råvarer til ultraprosessert – hvilken retning går forbruket? Hvilke matvarer spiser vi mest av som råvarer og hvilke vil vi helst ha prosessert? v/Siri Løvsjø Solberg, Matvalget
- Hvordan vil naturlighetstrenden påvirke forbruket av prosessert mat? v/ Annechen Bahr Bugge, OsloMet
12:10 Lunsj
13:00 Nye kostholdsråd
- Nye nordiske kostholdsråd. Hvilken påvirkning vil disse ha for industrien? Hvordan kan industrien bidra til å nå anbefalingene? v/ Rune Blomhoff, UiO
13:25 Forskning skaper nye muligheter for industrien
- Fra norske plantevekster til nye attraktive produkter. v/Anna Birgitte Milford, Nibio
- Hvordan utvikle morgendagens proteinrike produkter? v/Anne Rieder, Nofima
14:00 Innovation camp: Hva er fremtidens mat?
- Liv Elin Torheim, OsloMet presenterer vinner av Innovation Camp: «Hva er fremtidens mat». Konkurransen ble avholdt for studenter i samfunnsernæring ved OsloMet. Vinnergruppen presenterer sitt konsept.
14:15 Pause
14:35 Industrien om sunnhet og bærekraft
- Ren prosessering. v/ Josef Filtvedt, Dynatec
- Helse, ernæring og prosessering. Hva er sammenhengen? Mikael Nilsson, Findus Sverige R&D
15:25 Debatt: Prosessert mat – sunt og bærekraftig?
- Paneldeltakere: Trygve Eklund, Inge Lindseth, Rune Blomhoff, Kristin Hollung. Debattleder: Wenche Aale Hægermark
16:00 Avslutning
Aperitiff og middag i Fyrhuset
Legg igjen en kommentar