Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Åpent presentasjonsmøte av nytte- risikovurdering av fisk i norsk kosthold

15. desember 2014 kl. 10:00 – 12:00

Detaljer

Dato:
15. desember 2014
Tid
10:00 – 12:00
Hjemmeside:
http://www.vkm.no/eway/default.aspx?pid=277&trg=Content_6500&Main_6177=6500:0:31,2296&Content_6500=6752:2101738::0:6712:1:::0:0

Arrangør

Det Norske Videnskaps-Akademi (

Sted

Mattilsynets auditorium i Ullevålsveien 76 på Adamstua i Oslo
Norge + Google Map

Om arrangementet

15. desember overleverer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) rapporten «Nytte- risikovurdering av fisk i norsk kosthold – en oppdatering av rapport fra 2006 basert på ny kunnskap» til Mattilsynet.

I 2006 publiserte VKM en omfattende nytte- og risikovurdering av å spise fisk og sjømat. VKM konkluderte med at den ernæringsmessige gevinsten ved å spise fisk oppveide de negative effektene fra fremmedstoffer, slik at nordmenn generelt burde spise mer fisk, både mager og fet fisk.

Vurderingen fra 2006 er en del av det vitenskapelige grunnlaget for dagens kostholdsråd >

Siden 2006 har det kommet ny kunnskap om innholdet av enkelte nærings- og fremmedstoffer i fiskefôr, fisk og sjømat. Det er også kommet nye kostholdsundersøkelser om befolkningens spisevaner. Mattilsynet ba derfor VKM om å oppdatere rapporten fra 2006.

Les mer om oppdraget fra Mattilsynet til VKM > 

Åpent overleveringsmøte 15. desember

Mandag 15. desember overleverer VKM vurderingen til Mattilsynet. Overleveringsmøtet er åpent for alle interesserte. VKMs eksperter vil presentere konklusjonene i vurderingen, og både Mattilsynet og VKM vil være tilgjengelige for spørsmål.

Tid:        Mandag 15. desember 2014, kl 10.00
Sted:     Mattilsynets auditorium i Ullevålsveien 76 på Adamstua i Oslo

For mer informasjon kontakt kommunikasjonssjef Astrid Bjerkås, tel 94 24 60 55, e-post astrid.bjerkas@vkm.no

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Sluttseminar: Forbedret lagringsevne for norsk frukt og grønt
  • Kan matidustrien redde norsk økonomi? »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88