Om arrangementet
I 2006 publiserte VKM en omfattende nytte- og risikovurdering av å spise fisk og sjømat. VKM konkluderte med at den ernæringsmessige gevinsten ved å spise fisk oppveide de negative effektene fra fremmedstoffer, slik at nordmenn generelt burde spise mer fisk, både mager og fet fisk.
Vurderingen fra 2006 er en del av det vitenskapelige grunnlaget for dagens kostholdsråd >
Siden 2006 har det kommet ny kunnskap om innholdet av enkelte nærings- og fremmedstoffer i fiskefôr, fisk og sjømat. Det er også kommet nye kostholdsundersøkelser om befolkningens spisevaner. Mattilsynet ba derfor VKM om å oppdatere rapporten fra 2006.
Les mer om oppdraget fra Mattilsynet til VKM >
Åpent overleveringsmøte 15. desember
Mandag 15. desember overleverer VKM vurderingen til Mattilsynet. Overleveringsmøtet er åpent for alle interesserte. VKMs eksperter vil presentere konklusjonene i vurderingen, og både Mattilsynet og VKM vil være tilgjengelige for spørsmål.
Tid: Mandag 15. desember 2014, kl 10.00
Sted: Mattilsynets auditorium i Ullevålsveien 76 på Adamstua i Oslo
For mer informasjon kontakt kommunikasjonssjef Astrid Bjerkås, tel 94 24 60 55, e-post astrid.bjerkas@vkm.no
Legg igjen en kommentar