Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Er intensiveringen i mjølkeproduksjonen bærekraftig?

19. mars 2015 kl. 09:00 – 15:30

Detaljer

Dato:
19. mars 2015
Tid
09:00 – 15:30
Hjemmeside:
http://www.fk.no/Sider/Er-intensiveringen-i-mjolkeproduksjonen-baerekraftig.aspx

Arrangør

Felleskjøpet

Sted

Litteraturhuset

Om arrangementet

Konsekvenser av intensivert mjølkeproduksjon

I prosjektet «Strategier i mjølk- og kjøttproduksjonen på storfe» har vi studert konsekvenser av fortsatt økning i mjølkeytelsen / ku
Økt forbruk av kraftfôr, og følgelig økt arealbehov til korndyrking
Sterk økning i importbehov av proteinkraftfôr (soya) og mindre behov for areal til grovfôrdyrking med totaleffekt: Betydelig økt avhengighet av jordbruksarealer på andre kontinenter for nasjonal matproduksjon
Redusert evne til å øke mjølkeproduksjonen i takt med befolkningsøkningen på en bærekraftig måte
Vesentlig mindre kjøtt fra mjølkekupopulasjonen, og betydelig økt importbehov av storfekjøtt hvis ikke antall ammekyr øker raskt
Negative miljøeffekter

Tid og sted: 19. mars 2015, Litteraturhuset, sal: Wergeland, Oslo09:00-09.30    Registrering og kaffe
09:30-09.35    Velkommen v/ Torstein Steine, leder av styringsgruppen, Institutt for husdyr- og Akvakulturvitenskap (IHA), NMBU
Møteleder: Jakob Simonhjell,  Nortura
09:35-09:50    Prosjekt: Strategier i mjølk- og kjøttproduksjonen på storfe. Kort orientering v/prosjektleder Odd Magne Harstad, IHA, NMBU
09:50-10.35    Konsekvenser av fortsatt økning i mjølkeytelsen/ku på:
-Produksjonsvolum av mjølk og kjøtt og bruk av fôrressurser v/Laila Aass, IHA
-Utslipp av klimagasser og andre miljøeffekter v/Bente Aspeholen Åby og Odd Magne Harstad, IHA
10:35-10:45    Kort pause med forfriskninger
Leder av paneldebatt: Kristin Sørheim, Bioforsk, Tingvoll
10.45-12:00    Paneldebatt: Er intensiveringen i mjølkeproduksjonen bærekraftig?
Deltagere:
Karin Andersen, Sosialistisk Venstreparti
Olaug Bollestad, Kristelig Folkeparti
Ingunn Foss, Høyre
Rasmus Hansson, Miljøpartiet De Grønne
Odd Omland, Arbeiderpartiet
Geir Pollestad, Senterpartiet
12:00-13:00    Lunsj
Møteleder: Lars  Fredrik Stuve, Norske felleskjøp
13:00-13:45     Increased milk and beef production in Ireland- perspectives and challenges v/ Paul Crosson, Animal & grassland research and innovation centre, Ireland
13:45-14:15    Veivalg i mjølk-og kjøttproduksjon på storfe –muligheter og konsekvenser for økonomien v/ Agnar Hegrenes og Ola Flaten, Nilf.
14:15-14:25 Kort pause med forfriskninger
14:25-14:55
Grovfôrkostnaden i mjølkeproduksjonen v/ Harald Volden, TINE
14:55-15:35    Utfordringer og veien videre i mjølkeproduksjonen
–          v/Ann Merete Furuberg, leder Norges Bonde- og Småbrukarlag
–          v/ Kristin Ianssen, 1. nestleder Norges Bondelag
15:35-    Avslutning  v/ Torstein Steine, IHA,  leder av styringsgruppen

Meld deg på her – begrenset antall!

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Riktig merking av mat – alfa og omega
  • Velkommen til Biotown »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88