Om arrangementet
Forskningsprosjektet SALTO inviterer til temadagen «Salt i maten?» 21. oktober. Helse- og omsorgsdepartementet med Bent Høie i spissen utfordrer matbransjen til å redusere bruken av salt. SALTO-prosjektets resultater er aktuelle som aldri før, og kan gjøre en forskjell!
Bli med på temadag om saltreduksjon i mat. Vi lover aktuelle foredrag og interessante diskusjoner!
Danske beregninger viser at hvis gjennomsnittlig saltforbruk reduseres med ca. 3 gram per dag, kan tusen dødsfall unngås årlig. En kan forvente 400 000 færre personer med forhøyet blodtrykk, og spare 1-2 milliarder kroner på utgifter relatert til hjerte- og karsykdommer.
Tid: 21. oktober 2014 fra kl 09:30 til kl 15:30.
Registrering fra kl 09:00
Program:
0930 Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Cecilie Brein-Karlsen åpner dagen
Generelt om SALTO-prosjektet
Produktutvikler Randi Kvarberg, Orkla Foods Norge og prosjektleder for SALTO
Generelt om salterstattere
Forsker Kjell D. Josefsen, SINTEF Materialer og kjemi
Mills DA – Saltreduksjon i posteier
Direktør for Helse og ernæring Linda Granlund
Ådne Espeland AS: Natriumreduksjon i kokt skinke – effekter på kjemiske og sensoriske egenskaper
Forsker Kirsti Greiff, SINTEF Fiskeri og Havbruk
Orkla Foods Norge – Saltreduksjon i kjøttfarseprodukter
Produktutvikler Randi Kvarberg
Tine – Saltreduksjon i ost
Forskningsleder Berit Nordvi
1105-1215 Lunsj
Salt i brød
Seniorforsker Stefan Sahlstrøm, Nofima
Saltreduksjon i premarinert sild
Forsker Kirsti Greiff, SINTEF Fiskeri og Havbruk
Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer
Professor Jan Alexander, leder av Hovedkomiteen i VKM
Helsemyndighetene og tiltaksplan salt, informasjonskampanje, Nøkkelhullet
Seniorrådgiver Anniken Owren Aarum, Helsedirektoratet
1400-1420 Pause
Umoe Restaurants – Potensiale for saltreduksjon i serveringsbransjen
Kvalitetssjef Vibeke Bryhn-Hansen
30 % saltreduksjon innen 2016 – REMA 1000 krever og utfordrer egne og eksterne leverandører
Kategorisjef Hanne Dyran
Norgesgruppens strategi for helse og ernæring 2014-2017: Et av hovedmålene er mindre salt
Fagsjef sunnhet og ernæring Aina Marie Lien
Reduksjon av salt – en del av Coops helsepolitikk
Produktspesialist Merete Rørvik, Coop Varesikring
ICA og reduksjon av salt
Kvalitetssjef produkt & butikk Helen K. Fosshaug
Påmelding via lenke http://www.nofima.no/fagdag/2014/08/salt-i-maten
Legg igjen en kommentar