Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hvordan kan fermentering forbedre næringsverdi og skape funksjonelle egenskaper i matvarer?

16. oktober 2024 kl. 09:00 – 11:00

Detaljer

Dato:
16. oktober 2024
Tid
09:00 – 11:00

Sted

Webinar

Om arrangementet

Webinar

Det er mye fokus på fermentering i media, med et sterkt fokus på dens positive effekter på helse og tarmflora. Bøker og artikler om emnet florerer, og både media og influensere gir råd om hvordan man kan lykkes med fermentering hjemme.

 

Men hva er egentlig fermentering, og hvordan kan næringsmiddelindustrien utnytte denne eldgamle teknikken til å forbedre næringsverdien i maten vi spiser?

Gjennom to faglige foredrag får vi en dypere innsikt i hva som skjer under fermentering. Vi får innsikt i de biologiske prosessene som finner sted, med særlig fokus på melkesyrebakterier, og ser på hvordan fermentering kan brukes til å utvikle sunnere matvarer med spesifikke egenskaper.

 

Program:

Oversikt: fermentering og fermenteringsprosesser – fokus på melkesyrebakterier

Hva skjer under fermentering med fokus på melkesyrebakterier?

v/ Lars Axelsson, Nofima

 

Hvordan kan fermentering forbedre næringsverdi og skape funksjonelle egenskaper i matvarer?

  • Mikrobiota studier– kort om metoder og muligheter for å skreddersy starterkulturer med spesielle egenskaper
  • Fermentering av korn og belgvekster – eksempler fra ulike prosjekter
  • Bruk av fermentering for å redusere innhold av ulike antinæringsstoffer i korn og belgvekster

v/ Tove Guldbrandsen Devold og Hilde Marit Østlie, NMBU

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Helsedirektoratet presenterer nye kostråd / Ernæringskalkulator – vei videre
  • Høringsforslag: Ny forskrift om markedsføring av usunn mat og drikke mot barn »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88