Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Food(R)evolution – kantinen som laboratorium for treffsikker produktutvikling

5. juni 2023 kl. 13:00 – 15:00

Detaljer

Dato:
5. juni 2023
Tid
13:00 – 15:00

Om arrangementet

· Ønsker din bedrift å korte ned på produktutviklingstiden?

· Ønsker din bedrift å teste nye produkter med mange forbrukere?

· Ønsker din bedrift å minske risikoen ved produktlansering i HORECA og hos dagligvarekjedene?

 

Flere av medlemmene i Fremtidsmat har vist stor interesse for FoU-prosjektet Food(R)evolution som utvikler en tjeneste for å teste nye, bærekraftige produkter i kantiner, samle inn detaljerte tilbakemeldinger og hjelpe matprodusenter til å lykkes. Food(R)evolution er et samarbeidsprosjekt med blant annet Nofima, Coor, Hoff og Orkla. I medlemsmøte vil Coor presentere konseptet Food(R)evolution (www.foodrevolution.no<http://www.foodrevolution.no/>). I etterkant av presentasjonen inviteres det til en workshop og åpen dialog om hvordan konseptet kan innfri behov og skape verdi for medlemmene i Fremtidsmat.

Bærekraft står høyt på agendaen hos myndighetene og næringsmiddelindustrien, men også hos forbruker. Noe en også fikk bekreftet på møtet i Fremtidsmat 2. mars hvor tema var offentlige anskaffelser og her ble det blant annet trukket frem at bedriftenes forhold til bærekraft har stor betydning for valg av leverandør. I følge de nasjonale kostholdsrådene er konsumet av bærekraftig mat i Norge for lavt, og utviklingen går for langsomt. For å øke farten kreves endringer i matsystemet. Matprodusenter trenger bedre treffsikkerhet i produktutvikling, Horeca-bransjen trenger utfyllende bærekrafts kompetanse og forbrukere ønsker seg bedre tilgang på bærekraftige alternativer i matveien. Innovasjonsprosjektet Food(R)evolution kobler sammen matprodusenter, kantineleverandører, teknologiaktører og forskning ved å bruke norske kantiner som et slags laboratorium, hvor kantinegjester får smake på nye matvarer tilknyttet matprodusenters bærekraftige satsinger.

 

Møtet arrangeres i samarbeid med bemanningsselskapet Coor og Fremtidsmat. Coor er et nordisk konsern og er totalleverandør av bemanningstjenester som drifter mer enn 150 kantiner, personalrestauranter og kaffebarer.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Speed date
  • Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken? »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88