Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

FREMTIDSMAT – INNOVASJON FOR SUNNERE MATVALG Mat- og Helse konferanse 13. – 14. september 2017

13. september 2017 – 14. september 2017

Detaljer

Start:
13. september 2017
Slutt:
14. september 2017

Arrangør

Fremtidsmat
Epost:
anne.marit.rodland@fremtidsmat.no

Sted

Om arrangementet

Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg

Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen.

Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet, Oslo Dato og tid: onsdag 13. september 2017 kl. 12.00 – torsdag 14. september kl. 12:00

Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge.

Helseminister Bent Høie åpner konferansen.

Påmelding

Siste frist for påmelding er 31. august.

  • Early bird? Påmelding frem til og med 20. august: kr 1450,-
  • Påmelding etter 20. august: kr 1950,-
  • Påmelding og betaling (Ha betalingskortet ditt klart)

Tema

  • Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?
  • Helsefremmende mat
  • Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?
  • Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold
  • Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien
  • Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?
  • Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?
  • Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

Program onsdag 13. september

12.00     Lunsj og registrering

13.00     Introduksjon av næringsklyngen Fremtidsmat v/ Kristin Hollung

13.05     Åpning av konferansen v/ rektors kontor

13.10     Introduksjon v/ Helseminister Bent Høie

Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?

13.30     Mutual need for academic-industrial collaborations on food and health v/ Peter Zock, Unilever

14.00     Norgesgruppens forventninger til matindustrien v/ Inge Erlend Næsset, Norgesgruppen

Helsefremmende mat

14.15     Hva er helsefremmende mat? v/ Linda Granlund, Helsedirektoratet

14.30     Hvordan oppnå fortrinn ved produksjon av helsefremmende mat i Norge? v/ Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke

14.45     Kaffepause

Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?

15.00     Vet forbrukeren nok om helsefremmende mat? v/ Annichen Bahr Bugge, SIFO

15.30     Hva spiser dagens forbruker?  v/ John Spilling, IPSOS MMI

16.00     Nordmenns kostvaner – Norkost-undersøkelsen v/ Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo

16.30     Pause

Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold

16.45     Sunnere og minst like god – suksess med reduksjon av salt, sukker og fett i pølser og muffins – resultater fra EU prosjektet Terifiq v/ Eva Veiseth-Kent, Nofima

17.00     Suksessen med fem om dagen v/ Pia Gulbrandsen, Bama

17.15     Orklas bidrag til en sunnere hverdag v/ Linn Anne Brunborg, Orkla Foods Norge

17.30     Odelia – Det norske oljeeventyret v/ Gjermund Vogt, Eurofins

Sosialt

18.30     Aperitiff i Festsalen, Gamle Frydenlund Bryggeri

19.00     Middag, Gamle Frydenlund Bryggeri

Program torsdag 14. september

Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien

09.00     Forskningsdrevet innovasjon i matvareindustrien v/ Rikard Landberg, Chalmers Universitet

09.45     Hvorfor samarbeider Tine med akademiske miljøer? v/ Johanne Brendehaug, Tine

10.00     25 års samarbete med olika forskningsmiljöer inom havre ger resultat! v/ Frederic Prothon, Swedish Oat Fiber

Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?

10.15     Hvordan skape sunn mat og matglede på sykehus? v/ Gunnar Kvamme, St.Olavs Hospital

10.30     Hvordan påvirke hotellgjester til å ta sunnere matvalg? v/ Cathrine Dehli, Nordic Choice Hotels

10.45     Pause

Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?

11.00     Hva gjør Nortura for å møte utfordringene? v/ Arne Kristian Kolberg, Nortura

Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

11.15     Bruk av intervensjonsstudier og samarbeid med norsk matindustri v/ Mari Myhrstad HiOA

11.45     Intervensjonsstudier i oppstartbedrifter v/ Ole Peter Nordby, Idia

12.00     Avslutning og lunsj

 

Konferansen arrangeres med støtte fra Norges Forskningsråd. Arrangør er næringsklyngen Fremtidsmat i samarbeid med Nofima.

 

 

 

 

 

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Matforskningsdagen – En interaktiv dag om forskning for morgendagens innovasjon
  • Anuga-messe i Køln i oktober »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88