Om arrangementet
Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg
Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen.
Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet, Oslo Dato og tid: onsdag 13. september 2017 kl. 12.00 – torsdag 14. september kl. 12:00
Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge.
Helseminister Bent Høie åpner konferansen.
Påmelding
Siste frist for påmelding er 31. august.
- Early bird? Påmelding frem til og med 20. august: kr 1450,-
- Påmelding etter 20. august: kr 1950,-
- Påmelding og betaling (Ha betalingskortet ditt klart)
Tema
- Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?
- Helsefremmende mat
- Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?
- Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold
- Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien
- Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?
- Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?
- Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?
Program onsdag 13. september
12.00 Lunsj og registrering
13.00 Introduksjon av næringsklyngen Fremtidsmat v/ Kristin Hollung
13.05 Åpning av konferansen v/ rektors kontor
13.10 Introduksjon v/ Helseminister Bent Høie
Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?
13.30 Mutual need for academic-industrial collaborations on food and health v/ Peter Zock, Unilever
14.00 Norgesgruppens forventninger til matindustrien v/ Inge Erlend Næsset, Norgesgruppen
Helsefremmende mat
14.15 Hva er helsefremmende mat? v/ Linda Granlund, Helsedirektoratet
14.30 Hvordan oppnå fortrinn ved produksjon av helsefremmende mat i Norge? v/ Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke
14.45 Kaffepause
Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?
15.00 Vet forbrukeren nok om helsefremmende mat? v/ Annichen Bahr Bugge, SIFO
15.30 Hva spiser dagens forbruker? v/ John Spilling, IPSOS MMI
16.00 Nordmenns kostvaner – Norkost-undersøkelsen v/ Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo
16.30 Pause
Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold
16.45 Sunnere og minst like god – suksess med reduksjon av salt, sukker og fett i pølser og muffins – resultater fra EU prosjektet Terifiq v/ Eva Veiseth-Kent, Nofima
17.00 Suksessen med fem om dagen v/ Pia Gulbrandsen, Bama
17.15 Orklas bidrag til en sunnere hverdag v/ Linn Anne Brunborg, Orkla Foods Norge
17.30 Odelia – Det norske oljeeventyret v/ Gjermund Vogt, Eurofins
Sosialt
18.30 Aperitiff i Festsalen, Gamle Frydenlund Bryggeri
19.00 Middag, Gamle Frydenlund Bryggeri
Program torsdag 14. september
Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien
09.00 Forskningsdrevet innovasjon i matvareindustrien v/ Rikard Landberg, Chalmers Universitet
09.45 Hvorfor samarbeider Tine med akademiske miljøer? v/ Johanne Brendehaug, Tine
10.00 25 års samarbete med olika forskningsmiljöer inom havre ger resultat! v/ Frederic Prothon, Swedish Oat Fiber
Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?
10.15 Hvordan skape sunn mat og matglede på sykehus? v/ Gunnar Kvamme, St.Olavs Hospital
10.30 Hvordan påvirke hotellgjester til å ta sunnere matvalg? v/ Cathrine Dehli, Nordic Choice Hotels
10.45 Pause
Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?
11.00 Hva gjør Nortura for å møte utfordringene? v/ Arne Kristian Kolberg, Nortura
Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?
11.15 Bruk av intervensjonsstudier og samarbeid med norsk matindustri v/ Mari Myhrstad HiOA
11.45 Intervensjonsstudier i oppstartbedrifter v/ Ole Peter Nordby, Idia
12.00 Avslutning og lunsj
Konferansen arrangeres med støtte fra Norges Forskningsråd. Arrangør er næringsklyngen Fremtidsmat i samarbeid med Nofima.
Legg igjen en kommentar