Om arrangementet
Et usunt kosthold er blant de viktigste risikofaktorene for sykdom og tidlig død. Fremtidsmatkonferansen ønsker å samle alle aktører som kan bidra med å utvikle fremtidens måltidsløsninger som bidrar til at nordmenn spiser sunnere og dermed kan leve bedre og lengre.
Sted: OsloMet, Pilestredet 46, Oslo. Dato og tid: onsdag 12. september 2018 kl. 12.00 – torsdag 13. september kl. 12:00
Konferansen er et møtepunkt og koblingspunkt for næringsmiddelindustrien, forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring og offentlig forvaltning. Vårt mål er at disse dagene skal inspirere til økt satsing på innovasjon og samarbeid.
- Hva skal vi spise i fremtiden for å leve sunt, godt og lenger?
- Hvordan skal vi utvikle fremtidens måltidsløsninger?
- Hva kan vi gjøre for å bidra til at nordmenn velger sunnere?
- Hvilke aktører kan bidra i dette arbeidet?
Dette er spørsmål som Fremtidsmatkonferansen søker svar på.
Konferansen vil foregå på OsloMet i Pilestredet 46, Oslo, og gå over to halve dager inkludert lunsjer og middag.
Fremtidsmat arrangerer konferansen i samarbeid med Nofima og OsloMet, og med støtte fra Norges Forskningsråd.
Påmelding
- Studentpris uten middag: kr 990
- Studentpris med middag: kr 1490
- Early bird? Påmelding frem til og med 31. juli: kr 1490 (middag inkludert)
- Påmelding fra og med 1. august: kr 1990 (middag inkludert)
Program
Stikkord for årets konferanse er:
- Bærekraftig mat – er plantekost alltid sunnere?
- Vegetartrenden
- Personlig ernæring
- Regelverk i forhold til påvirkning og kommunikasjon av sunnhet og helse
- Samarbeid mellom myndigheter og næringsmiddelindustri
- Hvordan kan mattilbydere stimulere til sunnere kosthold
Om fjorårets Fremtidsmatkonferanse
Fremtidsmat arrangerte sin første konferanse i fjor. Den ble kalt «Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg». Det var over 100 deltakere og helseminister Bent Høie åpnet konferansen. Konferansen ble en stor suksess. En evaluering i etterkant viste at 82% syntes konferansen var nyttig og interessant, og 43% mente arrangementet var en utmerket arena for nettverksbygging.
Om arrangøren Fremtidsmat
Fremtidsmat er en næringsklynge med hovedsete i Oslo, Akershus og Østfold. Klyngen består av sentrale næringsaktører og FoU miljøer innen mat, ernæring og helse. Det er rundt 35 medlemmer i klyngen, fordelt på forsknings- og kunnskapsinstitusjoner og en rekke små til store bedrifter.
Klyngens visjon er å være en aktiv og synlig pådriver i arbeidet med å forbedre folkehelsen gjennom et sunnere kosthold. Formålet er først og fremst å utvikle sunnere mat- og drikke løsninger som bidrar til at nordmenn velger sunnere. Bærekraft er sterkt knyttet til dette.
Mer informasjon om klyngen finner du på Fremtidsmat
Legg igjen en kommentar