Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Frokostseminar: Bakterier og antibiotikaresistens

6. mars 2015 kl. 08:00

Detaljer

Dato:
6. mars 2015
Tid
08:00
Hjemmeside:
http://www.nmbu.no/forskning/tema/mat/nyheter/node/20630

Arrangør

NMBU

Sted

Vitenparken, Campus Ås, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Fredrik A. Dahlsvei 8
Ås, Ås 1430 Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
http://vitenparken.no/praktisk-info/

Om arrangementet

6. mars arrangerer NMBU frokostseminar om det høyaktuelle temaet antibiotikaresistens.

Antibiotika er medisiner som ødelegger eller hemmer veksten av bakterier. Bakterier som er resistente mot antibiotika utgjør et stort samfunnsproblem. Jo mer resistens som finnes i miljøet, jo flere problemer opplever sykehusene når de skal behandle mennesker med alvorlige infeksjoner.

Det er viktig å fortsette arbeidet med å begrense bruken av antibiotika så mye som mulig, også her i landet. For å kunne bekjempe antibiotikaresistens må vi vite hvordan bakteriene kommuniserer og sprer seg.

På frokostseminaret lærer du mer om hvordan bakteriene kommuniserer og om hvilke tiltak som bør iverksettes i kampen mot antibiotikaresistens.

Foredragsholdere:
Leiv Sigve Håvarstein, NMBU
Trine L’Abee-Lund, NMBU
Martin Steinbakk, Folkehelseinstituttet

Program

• Leiv Sigve Håvarstein, professor ved NMBU:
Antibiotikaresistens hos Streptococcus pneumoniae, en viktig humanpatogen bakterie

• Trine L’Abee-Lund, førsteamanuensis ved NMBU:
Er det farlig med antibiotikaresistens i maten?

• Martin Steinbakk, overlege, Cand. Med. Folkehelseinstituttet:
Kunnskapshull og mulige tiltak mot antibiotikaresitens (foreløpig tittel)

Sted: Vitenparken, Campus Ås
Tid: 6. mars kl 0800-1000, frokost kl 0800-0830

Påmelding til: gro.steine@nmbu.no

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Mattrygghet og HACCP for lokalmatprodusenter
  • Åpen Dag på NMBU »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88