Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Frokostseminar for ledere i matbransjen

17. oktober 2014 kl. 08:30 – 10:00

| Gratis

Detaljer

Dato:
17. oktober 2014
Tid
08:30 – 10:00
Kostnad:
Gratis

Arrangør

Fremtidsmat
Epost:
anne.marit.rodland@fremtidsmat.no

Sted

Quality Hotel Tønsberg
Tønsberg, + Google Map

Om arrangementet

Næringsliv og forskningsmiljøer går nye veier for å produsere sunnere matvarer, gjennom næringsklyngen Fremtidsmat.

Fremtidsmat er en nyetablert næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter. Alle medlemmene er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper. – Målet er at forbrukere skal ha god samvittighet og spise sunne matvarer som er produsert på en bærekraftig måte.

De 28 medlemsbedriftene representerer omlag 10 milliarder i omsetning og rundt 6000 ansatte til sammen. Medlemmene er alt fra store virksomheter som Orkla, Mills, Nofima (matforskningsinstituttet) og NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) til mindre lokale virksomheter som Norsk Matbygg SA.

– Tanken er at medlemsbedriftene skal inspirere hverandre og utnytte synergier. Global næringsmiddelproduksjon er under sterkt press fra behovet for mer effektiv matproduksjon og lavere kostnader. Dette har medført at en del løsninger som benyttes kan ha uheldige virkninger på natur og helse.

Våre medlemsbedrifter ønsker å bygge konkurransekraft ved å tilby produkter med gode helseegenskaper og bærekraft. For å oppnå dette må vi ha et samarbeid mellom bedriftene og kunnskapsmiljøene.

Helse stadig viktigere for forbrukerne

Første medlemsmøte i næringsklyngen Fremtidsmat ble avholdt 8. oktober. Deltakerne ble blant annet servert ferske resultater og forbrukertrender fra undersøkelsen Norske Spisefakta, som Ipsos MMI gjennomfører hvert annet år. Resultatene fra siste undersøkelse viser at forbrukerne aldri har vært mer opptatt av helse enn nå.

– Det vi kommer til å se fremover, er at forbrukere i tillegg til helse blir mer opptatt av hvordan maten produseres, både at produksjonen er bærekraftig, og at det brukes naturlige og sunne råvarer.

I forbindelse med Dagligvareleverandørenes forening (DLF) sitt årlige høstmøte, inviterer Fremtidsmat sammen med Innovasjon Norge ledere i bransjen til et frokostmøte fredag 17. oktober kl. 08:30 på Quality Hotel i Tønsberg.

– Vi ønsker å benytte anledningen hvor hele bransjen er samlet, til å fortelle om mulighetene et klyngesamarbeid kan gi den enkelte bedrift. Vi byr også på nyttige erfaringer fra næringsklyngen Livsmedelsakademin i Sverige, som har oppnådd svært gode resultater.

Frokostbuffet fra kl. 8:30
Programmet starter kl. 9:00 og vil avsluttes klokken 10:00

Kontaktpersoner fra Innovasjon Norge og Fremtidsmat vil være tilgjengelig for samtaler etter arrangementet.

For nærmere informasjon og påmelding, vennligst kontakt:

Svein Falch, daglig leder i Fremtidsmat

telefon: 41 03 41 66, e-post: svein.falch@fremtidsmat.no

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Miniseminar: Er forbrukeren mer bevisst på helse og bærekraft? og et nytt superkorn
  • Vi har dessverre utsatt Tenketanken : Hvordan vil bransjen og markedet vårt være om ett år, fem år eller tyve år? Ny dato kommer. »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88