Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Innspills- og dialogwebinar: Revidering av nøkkelhullskriteriene

13. august 2024 kl. 09:00 – 10:30

Detaljer

Dato:
13. august 2024
Tid
09:00 – 10:30

Sted

Webinar

Om arrangementet

Kriterier for nøkkelhullet skal oppdateres. Mattilsynet ønsker innspill. Vi inviterer til diskusjon og innspillsmøte og avgjør sammen om vi skal gi tilsvar i regi av Fremtidsmat. Hver enkelt aktør har også mulighet til å gi direkte innspill.

Bakgrunn: I 2023 kom det nye nordiske ernæringsanbefalinger. Derfor skal eksisterende kriterier for merking med Nøkkelhullet også oppdateres. Myndighetene i Sverige, Norge, Danmark og Island er enige om å følge en felles tidsplan for revisjon av kriterier for Nøkkelhullet. Denne revisjonen vil omhandle utvalgte områder. I tillegg blir det mulig å komme med innspill til hvilke områder som bør prioriteres ved fremtidige revisjoner.

I møtet presenterer vi hva det kan gis innspill på ved denne runden. Les gjerne gjennom spørreskjemaet for revidering av kriteriene her og gjør dere gjerne opp tanker / notater i forkant av møtet. Innspillsfrist er 15. august.

På et senere tidspunkt vil det være åpen høring hvor forslag til endringer presenteres. De oppdaterte reglene kan tidligst tre i kraft første halvår 2026.

I Norge gjennomføres revisjonsprosessen av Mattilsynet og Helsedirektoratet.

Les mer om revideringen av nøkkelhullet her.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Klyngesamling: Sunnere matvalg og «NORtritious Next step»
  • Helsedirektoratet presenterer nye kostråd / Ernæringskalkulator – vei videre »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88