Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Klimaendringer og matforsyning – hva vi vet, og hva vi trenger å vite

25. november 2014 kl. 09:00

Detaljer

Dato:
25. november 2014
Tid
09:00
Hjemmeside:
http://nilf.no/om_nilf/Seminarer/2014/25.11._seminar_klimaendringer_og_matforsyning-hva_vi_vet_og_hva_vi_trenger_a_vite

Arrangør

NILF

Sted

NILFs lokaler i Storgata 2-4-6, Oslo
Oslo, Norge + Google Map

Om arrangementet

Få et innblikk i forskning om klimaendringer og mulige konsekvenser for verdens matforsyning. NILF inviterer til åpent seminar.

Våtere, varmere, villere, tørrere
Med utsikt til et varmere og mer ustabilt klima, befolkningsøkning og økonomisk vekst, er det gode grunner til å se på utsiktene for verdens matvareforsyning.

Stigende etterspørsel etter mat kan møtes med nye sorter som gir større avlinger, nye jordbruksarealer og intensivert utnyttelse av eksisterende arealer. Samtidig regner en nå med at klimaendringer vil gi generelt lavere og mer ustabile avlinger, med unntak av i nordlige områder der de kan bli høyere.

Jordbruket må ta ansvar
Utvidelse av jordbruksareal gjennom avskoging og oppdyrking av permanent grasmark, gir store utslipp av klimagasser og må derfor begrenses.

Jordbruket er dessuten en betydelig kilde til utslipp også uten arealutvidelse, særlig ved fôring av drøvtyggere. Når utslipp skal begrenses, må jordbruket ta sin del.

Avlinger med store svingninger
Ustabil matvareproduksjon er i seg selv et problem. Dersom matvarelagrene ikke klarer å møte etterspørselen, vil økte matpriser kunne gi alvorlige konsekvenser for den fattigste delen av jordas befolkning.

Forskning om klimaendringer og matforsyning
Det foregår mye forskning omkring slike spørsmål. Noe av det skjer i det europeiske forskernettverket MACSUR*(www.macsur.eu) som NILF, Bioforsk og NMBU er med i.

En større del er med i det internasjonale nettverket AgMIP** (ww.agmip.org) hvor John Antle er en sentral deltaker.  Her forsker han på matforsyning under klimaendringer. Antle har publisert innen områder som produktivitet, risiko, økonometri, utvikling, mattrygghet og økosystemtjenester.

Tid: Tirsdag 25. november, kl. 9 – 10
Sted: NILFs lokaler i Storgata 2-4-6, Oslo
Påmeldingsfrist: 21. november
Påmeldingsavgift: Fri inngang
Påmelding: Send e-post til seminar@nilf.no

Begrenset antall plasser.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Mat og Antibiotika
  • Tenketank »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88