Om arrangementet
Vi starter dagen med noen presentasjoner som skal gi inspirasjon og kunnskap innenfor tema sunnere mat. Vi ser på den neste utviklingsfasen for NORtritious og ernæringskalkulatoren. Hvordan optimalisere nesteutviklingsskritt slik at NORtritious og ernæringskalkulatoren gir enda merverdi for Fremtidsmats medlemmer?
Agenda
- Hvorfor er ernæringskalkulatoren viktig for Det Glutenfrie Verksted?
Monica Jensen Hellmann, Det Glutenfrie Verksted
- Forbrukere, kostholdsråd og næringsberegning.
Øydis Ueland, seniorforsker ved Nofima.
Formålet med kostholdsrådene er å gjøre det enklere for befolkningen å ta sunnere matvalg. Hva kan nordiske myndigheter gjøre for å øke etterlevelsen av kostholdsrådene? Er oppfordringen om å spise mer plantebasert fulgt opp av forbruker? Vi vil også se på hvordan plantebaserte erstatninger for animalske produkter ivaretar forbrukernes behov.
- Perspektiver på sunn mat, muligheter og et langt liv i hylla
Dorthe Gill Brudvik i Coop.
- Hva må til for å bli værende i butikkhyllen i fremtiden?
Morten Bøhler Pedersen, Alna
- Ernæringskalkulatoren – status utvikling og testlansering
Way Kiat Bong, OsloMet
Første versjon av NORtritious ernæringskalkulatoren er snart klar for testlansering i klyngen. Verktøyet vil nå kunne benyttes i forbindelse med utvikling av produkter med nøkkelhullet og ernæringspåstander. Prosjektleder for utvikling av ernæringskalkulatoren vil demonstrere kalkulatoren og informere om status.
Workshop
- Ernæringskalkulatoren – Hva skal neste utviklingsskritt være?
Hva blir neste skritt? Hvordan kan vi utvikle verktøyet slik at det skal gi enda mer verdi for Fremtidsmats medlemmer? Er det flere funksjoner som kan bygges inn i verktøyet? Kan verktøyet benyttes i dialog mellom leverandør, handel og forbruker? Eller finnes det helt andremuligheter?
- Oppsummering
- Lunsj
Vi ser frem til å møtes fysisk og til en inspirerende og produktiv samling.
Etter presentasjonene serverer vi lunsj og det blir tid til prat og oppdatering. Vi trenger også påmelding påfølgende skjema på grunn av lunsj, blant annet for å unngå matsvinn.
Påmelding: https://nettskjema.no/a/429598 Det er også sendt ut kalenderinnkalling.
Legg igjen en kommentar