Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hva blir de konkrete endringene i regelverket som følge av Farm 2 Fork? Hvordan skal vi tilpasse oss for å følge med på framtidens krav til merking av næringsmidler?

28. september 2022 kl. 09:00 – 11:30

Detaljer

Dato:
28. september 2022
Tid
09:00 – 11:30

Sted

Digitalt

Om arrangementet

I juni orienterte myndighetenes Brussel-representanter oss om de overordnede rammene ved Farm 2 Fork initiativet til EU Kommisjonen. Nå skal vi gå mer i dybden og se på hvilke mulige endringer som er på vei i lovverket i forhold til matinformasjonsforskriften og bruk av ernærings- og helsepåstander.

Hvordan vil disse endringene påvirke leverandørene? Hva er utfordringene i forhold til å kommunisere sunnhet og kan vi løse disse?

Og hvordan kan nye verktøy, som er under utvikling, bistå oss i utvikling, optimalisering og kommunikasjon av sunnere produkter og bidra til et mer bærekraftig matsystem?

 

AGENDA

  • Hva betyr EU’s Farm to Fork strategi for oss og hvordan vil nye mulige endringer i regelverket for merking av mat påvirke hva vi kan si? v/ Gro Ånestad Rimstad, Leder fagavdeling trygg mat, matregulatorisk og Produktdokumentasjon, Tine
  • NORtritious ernæringskalkulator.  Et digitalt verktøy for utvikling og optimalisering av sunnere produkter er under utvikling. Verktøyet vil bli tilgjengelig for alle medlemmer i klyngen. Way Kiat Bong og Vibeke Telle-Hansen, forskere ved OsloMet, leder prosjektet og vil presentere en prototype på første versjon. Det blir mulighet for å komme med innspill og ønsker til videre utvikling.
  •  NewTools – Utvikling av nye verktøy for et mer bærekraftig matsystem, inkludert to skåringssystemer for matvarer på ernæringsmessig kvalitet og sosial- og miljømessig bærekraft. v/ forsker Marianne Hope Abel, Folkehelseinstituttet.  New Tools er et 4-årig forskningsprosjekt ledet av Folkehelseinstituttet og som inkluderer 7 forskningsinstitusjoner og 21 andre partnere fra ulike deler av det norske matsystemet.
+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Hva skal til for å få forbrukerne til å spise sunnere?
  • Hva tenker forbrukerne om ultraprosessert og hvordan påvirker det en stor industriaktør »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88