Om arrangementet
I juni orienterte myndighetenes Brussel-representanter oss om de overordnede rammene ved Farm 2 Fork initiativet til EU Kommisjonen. Nå skal vi gå mer i dybden og se på hvilke mulige endringer som er på vei i lovverket i forhold til matinformasjonsforskriften og bruk av ernærings- og helsepåstander.
Hvordan vil disse endringene påvirke leverandørene? Hva er utfordringene i forhold til å kommunisere sunnhet og kan vi løse disse?
Og hvordan kan nye verktøy, som er under utvikling, bistå oss i utvikling, optimalisering og kommunikasjon av sunnere produkter og bidra til et mer bærekraftig matsystem?
AGENDA
- Hva betyr EU’s Farm to Fork strategi for oss og hvordan vil nye mulige endringer i regelverket for merking av mat påvirke hva vi kan si? v/ Gro Ånestad Rimstad, Leder fagavdeling trygg mat, matregulatorisk og Produktdokumentasjon, Tine
- NORtritious ernæringskalkulator. Et digitalt verktøy for utvikling og optimalisering av sunnere produkter er under utvikling. Verktøyet vil bli tilgjengelig for alle medlemmer i klyngen. Way Kiat Bong og Vibeke Telle-Hansen, forskere ved OsloMet, leder prosjektet og vil presentere en prototype på første versjon. Det blir mulighet for å komme med innspill og ønsker til videre utvikling.
- NewTools – Utvikling av nye verktøy for et mer bærekraftig matsystem, inkludert to skåringssystemer for matvarer på ernæringsmessig kvalitet og sosial- og miljømessig bærekraft. v/ forsker Marianne Hope Abel, Folkehelseinstituttet. New Tools er et 4-årig forskningsprosjekt ledet av Folkehelseinstituttet og som inkluderer 7 forskningsinstitusjoner og 21 andre partnere fra ulike deler av det norske matsystemet.
Legg igjen en kommentar