Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Mat og emballasje – medlemsmøte og workshop

4. mars 2024 kl. 10:00 – 14:00

Detaljer

Dato:
4. mars 2024
Tid
10:00 – 14:00
Hendelse Kategori:
Medlemsmøte

Sted

Nofima
Osloveien 1
ÅS, Akershus 1430 Norge
+ Google Map

Om arrangementet

Circular Packaging Cluster og Fremtidsmat inviteter til felles klyngemøte og workshop

Betraktelig skjerpede EU-krav til emballasje ventes å tre i kraft fra 2025. Et av mange krav er at all
emballasje skal være resirkulerbar innen 2030. Eter den tid vil det ikke være lovlig å benytte emballasje
på markedet som ikke møter det kravet. Det er mange andre faktorer som også vil utfordre
industrien de neste årene, og behovet for samarbeid på tvers av bransjene øker betydelig. Her må
matbransjen og emballasjebransjen finne nye emballeringsløsninger i fellesskap. Hvordan møter vi
disse utfordringene slik at næringsmiddelindustriens behov kan tilfredsstilles innenfor nytt regelverk
for emballasje?
Mat stiller – av åpenbare årsaker – noen av de vanskeligste kravene til emballering. Emballasjen skal
ha barrierer som gir god beskytelse, matrygghet, holdbarhet og sikrer næringsinnholdet. Den skal
også hindre matsvinn å bidra til at maten spises opp, presentere innholdet og informere forbruker og
profilere produktet og produsenten. Dette er komplisert og utfordrende og krever betydelig
omstilling og innovative løsninger. Her må utviklingen samtidig gå raskt, og behovet for enda mer
samarbeid mellom verdikjedene er åpenbart.
Circular Packaging Cluster og Fremtidsmat inviterer derfor til felles møte og workshop.

PROGRAM

  • Innledning v/klyngeleder Anne Marit Rødland, Fremtidsmat
  • MYNDIGHETSKRAV – EU/EØS
    v/Yngve Krokann, Emballasjeforeningen og Jørgen Ingeberg, Circular Packaging Cluster
    PPWR – Packaging and Packaging Waste Regulation begynner å bli kjent
    – Hva er de viktigste delene av regulativet set fra mat- og drikkeindustrien?
    – Hvilke mulige løsninger finnes på kort og lengre sikt?
    – Hva er trenden i Europa og hvordan forholder våre konkurrentland seg til kravene?
  • MATEMBALLASJE
    v/Marit Kvalvåg Petersen, Nofima Mat
    Hvilke objektive krav stilles til emballasjen set fra matprodusentens ståsted?
    Vil nye regler for emballasje bety endrede krav for matprodusentene mht. dokumentasjon, testing
    eller annet?
  • UTFORDRINGER
    Presentasjon av emballasjeløsninger som utfordres av nye regler
    – To virksomheter forteller om emballasje som må endres
  • WORKSHOP
    Kan vi identifisere noe av det som må til for å nå de nye kravene og samtidig innfri
    næringsmiddelindustriens behov
    Hva vil det kreve av den enkelte virksomhet, bransjene og hele verdikjeden?
+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Medlemsmøte trender og sunnhetsmerking
  • Få finansiell støtte til bedriftens utviklingsprosjekter gjennom SkatteFUNN »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88