Om arrangementet
Antibiotikaresistens er et økende problem både i Norge og globalt. I Norge er det forbudt å bruke antibiotika som vekstfremmer likevel har har forekomsten av antibiotika resistente mikrober økt kraftig de siste 10 – 20 år.
EAT inviterer sammen med Folkehelseinstituttet og One Health Norway til debatt:
Moderne matproduksjon med bruk av antibiotika gir fare for utvikling av motstandsdyktige bakterier også i Norge. Er maten vi spiser skadelig for oss? Kan vi unngå antibiotikaresistens?
Mandag 24. november kl 18:00 – 20:00
Oslo kongressenter Folkets hus, Auditoriet, Youngsgate 11, Oslo
Debatten er gratis og åpent for alle vennligst meld deg på ved lenken
Intro
Prof. Camilla Stoltenberg, direktør Folkehelseinstituttet
Dr. Gunhild A. Stordalen, leder Stordalen Foundation og EAT
Innlegg
Prof. Dag Berild, overlege infeksjonsavdelingen, Oslo Universitetssykehus
Carolina Sachs, generalsekretær, Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling
Arnt Harald Stange, bonde og eier, Stange gårdsprodukter
Panel
Representant for regjeringspartiene Geir Pollestad, leder næringskomitéen,
Senterpartiet Peder Støre Amundsen, samfunnsviter og veterinærstudent, One Health Norway
Anne Hilde Midttveit, ansvarlig kvalitet, miljø og CSR, Lerøy Seafood
Arne Kristian Kolberg, konsernsjef, Nortura
Prof. John-Arne Røttingen, divisjonsdirektør, Folkehelseinstituttet
Oppsummering
Dr. Hege Gjessing, president, Legeforeningen
Møte- og debattleder
Erik Wold
Legg igjen en kommentar