Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Matforskningsdagen – En interaktiv dag om forskning for morgendagens innovasjon

24. mai 2017 kl. 10:00 – 15:00

Detaljer

Dato:
24. mai 2017
Tid
10:00 – 15:00

Sted

Nofima
Osloveien 1
ÅS, Akershus 1430 Norge
+ Google Map

Om arrangementet

Hva slags matforskning blir viktig fremover? Det er naturlig nok ikke så enkelt å svare på. Like fullt er målet med Matforskningsdagen at vi skal komme litt mer under huden på den norske matnæringen, og få større kunnskap om deres ønsker og behov. De strategiske forskningsprogrammene hos Nofima finansieres av fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter, og målet er å ivareta langsiktig forskning på landbruksprodukter.

 

Dette ser vi for oss at vi først og fremst oppnår i direkte kontakt mellom våre forskere og næringen, og derfor legger vi opp til dialog og interaksjon på Matforskningsdagen. Fra lunsj og et par timer fremover vil våre forskere stå klare til å lytte til deres utfordringer og ønsker, svare på spørsmål og diskutere aktuelle utfordringer. Dere vil altså få mulighet til å treffe dem i en-til-en-samtaler.

Så tenk gjennom hva dere ønsker å vite mer om. Våre forskere kan for eksempel gi svar på spørsmål som:

Hvordan er det smartest å emballere produktet ditt?

Hva kan du gjøre for å unngå et utbrudd med farlige bakterier?

Hvordan skal vi få til mer treffsikre innovasjoner?

Hvilke innovasjonsverktøy er best egnet for å øke verdiskaping?

Hva kan du gjøre for å produsere sunnere matvarer?

Hvordan forbedre utnyttelsen av restråstoff fra næringsmiddelindustrien?

Hvordan kan jeg forbedre produksjonsprosessen vår?

Hvordan kan vi bruke sensorisk analyse mest mulig effektivt i vår produktutvikling?

 

Samtidig ønsker vi å fortelle om våre planer, og inspirere blant annet basert på erfaringene fra to av våre samarbeidspartnere, Nortura og Millba. Vi har også invitert Arla Foods som vil gi et innblikk i hvordan man internasjonalt tenker om viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere. Arla satser på åpne samarbeid med forskingsinstitusjoner og entreprenører for å kunne levere på sitt strategisk mål om å ha 10% av omsetning fra nye produkter.

 

Program

Registrering og kaffe fra 9.30 – 10.00

Møteleder: Tove Svendsen

Kl. 10.00

Velkommen og en titt inn i matkrystallkulen ved Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima.

Målet med forskningen i de strategiske programmene sett gjennom øynene til fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter.

Forskning på innovasjonsverktøy og metoder for bærekraftig verdiskaping i norsk matnæring ved Antje Gonera, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet InnoFood

Spektroskopi, datamodellering & forbrukerkunnskap ved Jens Petter Wold, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet Food SMaCK

Trygg og holdbar mat: opprettholde et godt omdømme, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn ved seniorprosjektleder Cathrine Finne Kure i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet FoodMicro-Pack

Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helsefortrinn og generell kvalitet ved Eva Veiseth-Kent, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet SunnMat

Kl. 11.45 Lunsj med stående buffet og muligheter til å snakke direkte med våre forskere.

Standaktivitetene pågår frem til kl. 13.45

Kl.13.45

Viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere ved Dr. Harry Barraza, Head of Open Innovation at Arla Foods. (Foredraget holdes på engelsk).

FoU og innovasjon, veien til fremtidig suksess ved Per Berg, direktør for FoU og nyskapning i Nortura

Fra små prosjekter til internasjonalt forskningssamarbeid ved Siri Evensen, produktutvikler i Millba

Oppsummering ved møteleder.

Slutt 15.00

Deltakelse er gratis, men dersom det ikke gis beskjed senest to dager før dagen, faktureres dere kr 250,-

for å dekke inn bevertningskostnader.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Workshop 27. april – Forbrukerkommunikasjon
  • FREMTIDSMAT – INNOVASJON FOR SUNNERE MATVALG Mat- og Helse konferanse 13. – 14. september 2017 »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88