Om arrangementet
Vi er i økende grad opptatt av helse og sunnhet, men også av bærekraft, klimatiltak og dyrevelferd. Vi ønsker å spise mer plantebasert, men ifølge resultater fra forskingsprosjektet FoodProFuture synes mange det er vanskelig å lage mat uten kjøtt / vegetariske retter og er samtidig skeptisk til kjøtterstattere. Handelen melder om sterk økning i salg av plantebasert mat. Vi ligger likevel langt unna helsemyndighetenes anbefalte inntak av frukt og grønt, og milevis unna anbefalingene i EAT-Lancet rapporten. Kan nye og innovative mat- og drikkeløsninger fra Fremtidsmatmedlemmene bidra til løsningen?
Agenda:
- Mattrender og spisevaner. v/Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt
- Hvilke muligheter har matindustrien til å utnytte norske proteinrike vekster til å skape nye, attraktive, bærekrafige og helseriktige produkter. Antje Gonera, seniorforsker Nofima, presenterer prosjektet «FoodProFuture»
- Hvordan bruke innovasjon, design thinking og co-creation for å utvikle morgendagens løsninger. v/Antje Gonera, seniorforsker Nofima
- Lunsj
Påmelding til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no innen 21. mars.
Legg igjen en kommentar