Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken?

24. august 2023 kl. 09:00 – 11:00

Detaljer

Dato:
24. august 2023
Tid
09:00 – 11:00

Arrangør

Digitalt

Om arrangementet

Velkommen til digitalt medlemsmøte i Fremtidsmat 24. august fra kl 9.00 – 11.00.

 

Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken?

Det er utfordrende å kommunisere hva som er sunt og bærekraftig. Dette gjelder offentlige institusjoner, forskningsinstitusjoner så vel som aktører i matmarkedet. Det er i tillegg mange som hevder de eier sannheten om hva som er sunt, en «sannhet» som nødvendigvis ikke er forenlig med kostholdsrådene. Dette skaper utfordring for hvordan mottakerne av kommunikasjonen skal oppfatte den.

Myndigheter og næringsmiddelindustri har et unikt samarbeid, gjennom intensjonsavtalen, om å gjøre mat og drikke sunnere.  Er det mulighet for også å samarbeide om å styrke tillit til det vi ønsker at forbruker skal spise mer av?

Helsedirektoratet kommer til Fremtidsmat for å snakke om dette temaet. I tillegg vil vi få høre om prosessen for revidering av de norske kostrådene.

 

Hvordan legge til rette for at forbrukerne kan gjøre sunne matvalg?

I forbindelse med at nye nordiske kostråd 2023 skulle lanseres bestilte Nordisk Ministerråd en forskningsbasert utredning om hvilke tiltak som virker best for å gjøre det enklere for forbrukerne å følge kostholdsrådene.

 

Øydis Ueland, seniorforsker ved Nofima vil presentere resultater fra denne utredningen og om hvordan kunnskapen kan bidra i samarbeidet mellom helsemyndighetene og matbransjen som er uttrykt gjennom Intensjonsavtalen.

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Food(R)evolution – kantinen som laboratorium for treffsikker produktutvikling
  • Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88