Om arrangementet
Regjeringen arbeider i disse dager med å ferdigstille en ny nasjonal handlingsplan for kosthold. Handlingsplanen skal inneholde konkrete tiltak for å fremme et sunt og variert kosthold i befolkningen. Barn, unge og eldre er de viktigste målgruppene.
I handlingsplanen (2017-2021) vil regjeringen blant annet løfte fram disse områdene:
Samarbeid med matvarebransjen
Samfunnet må gjøre det enklere å ta gode helsevalg. Matvarebransjen har både ansvar og muligheter til å utvikle og tilby sunnere produkter og gjøre dem attraktive og enkle for folk å velge. Det er allerede etablert et godt samarbeid mellom myndighetene og næringslivet. Blant annet er det besluttet å redusere innholdet av mettet fett og salt i maten.
Kommunikasjon om et sunt og variert kosthold
Regjeringen ønsker at private og frivillige aktører skal kunne bidra til at informasjon om ernæring og kosthold skal nå ut til målgruppene på en best mulig måte.
Styrke praktiske ferdigheter i matlaging og skape mestring for alle
Regjeringen ønsker fokus på tiltak som kan bidra til å skape økt mestring, og praktisk kunnskap om matlaging, råvarer og hygiene i alle aldersgrupper.
Gode mat- og måltidsordninger i skole og barnehage
Regjeringen vil se på konkrete tiltak for å heve kompetansen hos både voksne og barn, slik at de gode eksemplene kan spres og arbeidet kan forankres lokalt.
Måltidsarenaer
Regjeringen ønsker å fokusere på hvordan man kan skape mat- og måltidsglede i ulike målgrupper og på ulike arenaer, som i hjemmet, på jobb, i skoler og barnehager og i helseinstitusjoner.
Kilde: Regjeringen.no
Den nye handlingsplanen lanseres 7. mars 2017. For påmelding:
http://www.maaltidetshus.no/pamelding-til-maltidsglede-2017-er-apnet
Legg igjen en kommentar