Om arrangementet
Arrangører: Fremtidsmat, Oslo Met, The Life Science Cluster
Meld deg på her
Om arrangementet:
Persontilpasset ernæring mot 2030 (mat, teknologi og forskning)
Stadig flere produkter og tjenester blir skreddersydd individets behov. Blir maten det neste? Persontilpasset ernæring har potensial til å påvirke både matvaremarkedet, produsentene og folkehelsen. Mange faktorer påvirker helsen vår, som gener, tarmflora, alder, søvn, fysisk aktivitet, sykdom og medisinbruk. I tillegg vil kostholdet ha en viktig betydning på helsen.
Stadig flere produkter og tjenester blir skreddersydd individets behov. Er det også mulig å optimalisere et kosthold til det beste for akkurat dine behov? Og hva gjør det egentlig med helsen vår? Hva skjer når internasjonale matkonserner dreier produksjonen i persontilpasset retning? Kan riktig kosthold være med på å korrigere for de ytre påvirkningene kroppene våre utsettes for? Kunnskap og systematisk forskning er helt sentralt for å forstå hvilke muligheter som finnes i fremtiden.
Bli med på webinaret og få forskningsbasert kunnskap om persontilpasset ernæring.
Program:
10:00: Introduksjon ved arrangørene
10.10: Vibeke Telle-Hansen (Førsteamanuensis, OsloMet): Overordet introduksjon til fagfeltet
10.25: Lu Ann Williams (Global Insights Director, Innova Market Insights): Converging Trends Driving Personalized Nutrition
10.40: Sarah Berry (King’s College, London): Precision nutrition: a diet personalised to your metabolism and gut
11.05: Stine Ulven (Professor/Leder, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO): Betydningen av exposomet i persontilpasset ernæring
11.25: Mona Gravningen Rygh (spesialrådgiver, Forskningsrådet): Persontilpasset ernæring som forskningsfelt
11.40: Anne Marit Rødland (Kompetansemegler / Daglig leder, Fremtidsmat) & Hanne Mette Dyrlie Kristensen (CEO, The Life Science Cluster): Avsluttende samtale – Hvordan ta steget videre for å jobbe med persontilpasset ernæring
Legg igjen en kommentar