Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Sluttseminar: Forbedret lagringsevne for norsk frukt og grønt

9. desember 2014 kl. 10:00 – 15:15

Detaljer

Dato:
9. desember 2014
Tid
10:00 – 15:15
Hjemmeside:
http://nofima.no/aktivitet/sluttseminar-forbedret-lagringsevne-for-norsk-frukt-og-gront/

Arrangør

Nofima

Sted

Nofima AS
Osloveien 1
Ås, Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
www.nofima.no

Om arrangementet

På sluttseminaret for prosjektet «Forbedret lagringsevne for norsk frukt og grønt» presenteres ny kunnskap rundt lagring av blant annet potet, eple og rotgrønnsaker\ Dato:     9. desember 2014
 Sted:     Nofima, Osloveien 1, Ås
 Pris:     Seminaret er gratis for deltakere i prosjektet, øvrige faktureres i etterkant (bedrifter kr 800,- / enkeltprodusenter kr 400,-)

Kontaktperson
Anders Leufvén

Forsker
Tlf: +47 64970267
anders.leufven@nofima.no

10:00       Velkommen! Kort presentasjon av prosjektet ved Arne Hermansen, Bioforsk

10:25   Lagring av poteter – ny kunnskap om modning, om ventilasjonsstrategier og om lagerråter ved  Pia Heltoft Thomsen, Bioforsk

11:00   Potetlagring – hvor er de største utfordringene framover? ved Solveig Haugan Jonsen, fagsjef for potet i Findus Norge

11:15   Eple – korleis påverkar mogningsgrad fysiologiske og parasittære lagersjukdomar ved Jorunn Børve, Bioforsk

11:30   Eple – korleis vurdera lagringsevna ved Eivind Vangdal, Bioforsk

11.45   Presentasjon av nyansatt fruktforsker med bakgrunn innen post-harvest ved Angela Koort, Bioforsk

11.50   Utfordringer innen eplelagring – hvor trykker skoen? ved Harald Oskar Buttedal, fruktdyrker/styreleder Fellespakkeriet

12:05   Lunsj

13:00   Gulrot – hva har vi lært om sorter, modning og lagringssjukdommer? ved Anne-Berit Wold, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU)

13:35   Lagring av grønnsaker – behov for ny forskning? ved Gerd Guren, fagkoordinator for grønnsaker, Norsk Landbruksrådgivning

13:50   Hvordan oppnå god nok kvalitet på kuttede terninger av kålrot og nepe? ved Haakon Helland, Nofima

14:25   Utfordringer ved videreforedling av kålrot ved Johannes Dyste, daglig leder Toten Kålrotpakkeri

14:40   Med ny kompetanse om lagring på plass – hva nå? Avsluttende diskusjon.

15:15   Takk for i dag

Påmelding til eldrid.lein.molteberg@bioforsk.no innen 1. desember

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « Frokostseminar: Global matsikkerhet
  • Åpent presentasjonsmøte av nytte- risikovurdering av fisk i norsk kosthold »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88