Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Trygg mat, ernæring og helse

14. november 2014 kl. 08:30 – 16:00

Detaljer

Dato:
14. november 2014
Tid
08:30 – 16:00
Hjemmeside:
http://www.dnva.no/kalender/vis.html?tid=62983

Arrangør

Det Norske Videnskaps-Akademi (

Sted

Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA), Drammensvn 78, Oslo
Norge + Google Map

Om arrangementet

Fagsymposier

Sted: Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA), Drammensvn 78, Oslo

  1. november 2014

‘Trygg mat, ernæring og helse’ er tema for et symposium i Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) fredag 14. november.  Temaene blir gjennomgått i spennende foredrag og diskusjoner.  Arrangør er Komite for geomedisin – mat, miljø, helse i DNVA.

Påmelding via lenke: http://www.dnva.no/kalender/vis.html?tid=62983

Program:

08:30‐09:15
Registrering – kaffe/te

09:15‐09:20
Velkommen. Aksel Bernhoft, Komite for geomedisin — mat, miljø, helse

09:20‐09:40
‘Sannheten på bordet’ Niels Chr. Geelmuyden, forfatter

09:40‐09:55
‘Mattilsynet og forbrukernes tillit til norsk mat’ Harald Gjein, Mattilsynet

09:55‐10:10
‘Hva gjør Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) med mattryggheten?’ Jan Alexander, VKMs hovedkomite

10:10‐10:25 Diskusjon

10:25‐10:30 Benstrekk

Naturlige bioaktive stoffer i mat – mest mulig, eller er det også risiko?

10:30‐11:00
‘Trace elements – too much or too little’ Susan Fairweather‐Tait, Norwich
Medical School

11:00‐11:20 Pause

11:20‐11:35
‘Antioksidanter – mat eller tilskudd’ Rune Blomhoff, Universitetet i Oslo

11:35‐11:50
‘Omega‐3 – forebyggende mot hjertesykdom?’ Tor‐Ole Klemsdal, Oslo universitetssykehus

11:50‐12:05
‘Jod – trenger vi tilskudd?’ Helle Margrethe Meltzer, Folkehelseinstituttet

12:05‐12:15 Diskusjon

12:15‐13:15 Lunsj

13:15‐13:30
‘Er det magnesiummangel i befolkningen?’ Jan Aaseth, Sykehuset Innlandet

13:30‐13:50
‘Helse fra solen ‐ ikke bare D‐vitamin?’ Johan Moan, Oslo universitetssykehus

13:50‐14:00 Benstrekk

Kontaminanter – hvor helseskadelig er maten?

14:00‐14:15
‘Organiske miljøgifter i fisk og annen mat’ Janneche Utne Skåre, Veterinærinstituttet/VKM

14:15‐14:30
‘Organiske miljøgifter og sykelig overvekt’ Jerome Ruzzin, Univ. i Bergen

14:30‐14:50 Pause

14:50‐15:05
‘Er feit fisk farligere enn annen mat?’ Ingvild Eide Graff, NIFES

15:05‐15:20
‘Rester av plantevernmidler – er de helt ufarlige?’ Edgar Rivedal, VKM

15:20‐15:35
‘Tungmetaller og radioaktive isotoper i mat’ Brit Salbu, NMBU

15:35‐15:50 Oppsummering Jan Alexander

15:50‐16:00 Eventuelle sluttkommentarer

+ Google kalender+ iCal eksport

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Event Navigation

  • « NTPs temadag mat og helse
  • Østfoldlandbrukets nyskapingskonferanse: Mat og drikke med lokal identitet »

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88