Om arrangementet
Norske Spisefakta – Hva vektlegger forbrukeren ved innkjøp?
John Spilling fra Ipsos MMI vil gi oss innsikt i den norske forbrukerens spisevaner, informasjonssøking om mat og fokus på ernæring og varens bærekraft. Han presenterer ferske resultater fra undersøkelsen Norske Spisefakta 2014.
Ipsos MMI har helt siden 1985 gjennomført en systematisk kartlegging av sosiokulturelle verdier og utviklingstendenser i Norge. Fra og med 1987 har deler av denne databasen blitt benyttet til å utvikle spesialundersøkelsen Norske Spisefakta. Undersøkelsen gjennomføres hvert annet år, med opp mot 4000 respondenter hver gang. Formålet er å belyse og dokumentere hovedtrendene innen norske spise- og drikkevaner.
Duga nakenbygg – et nytt superkorn fra Østfold
Duga har utviklet produkter basert på nakenbygg som inneholder kostfiberet betaglukan. Det nye byggkornet har gunstige helseeffekter på kolesterol og blodsukker. De første produktene ble lansert i begynnelsen av september.
Katrine Kerr Gammelsrød fra Duga vil fortelle oss om historien bak og bruksområdene til råvaren nakenbygg.
NTP – Food for Life
Nasjonal teknologiplattform er etablert for å bidra til mer næringsrettet forskning og det resulterer i nye prosjekter.
Cathrine Finne Kure vil holde et innlegg om arbeidet i NTP og vi kan ha en dialog om mulige samarbeidsflater.
Velkommen! Ta gjerne med en kollega eller tre.
Program
- 11:00: Vi møtes til lunsj.
- 11:45 Innledning, Svein Falch
- 12:00: Spisefakta, John Spilling, Ipsos MMI
- 13:00: Pause
- 13:30: Duga , Katrine Kerr Gammelsrød
- 14:00 NTP Food for life ,Cathrine Finne Kure
- 14:45 Fremtidsmat og veien videre, Svein Falch
- 15:00: Avslutning
Legg igjen en kommentar